4 tips voor een carrièreswitch

Paul van den Hurk

Marketing Manager

18-08-2022
2 min. read
Createment Insights

Stel dat je het einde van je studie nadert, maar nu al weet: ik wil deze kant helemaal niet op. Of je hebt sinds een paar jaar de baan van je dromen, maar komt er beetje bij beetje achter dat die droombaan toch een zeepbel blijkt. Wat dan? Geen paniek. Jij kunt je carrière op elk moment een andere richting in sturen. Maar hoe doe je dat? En hoe weet je welke kant je op moet? 4 tips die je helpen bij een carrièreswitch.

Voordat we doorgaan naar de tips nog even dit: weet dat je niet de enige bent die qua werk niet helemaal lekker op z’n plek zit. Een kwart van alle Nederlanders overweegt een carrièreswitch en een derde van de Nederlanders heeft al eens een switch gemaakt. Ook het resultaat is positief: slechts 17% zegt spijt te hebben van de overstap. Zit jij in dubio? Praat erover met vrienden en familie. Zij kunnen je vast voorzien van tips en adviezen. Wij hebben er ook een paar:

1. Energie

Stel jezelf de vraag: waar krijg ik echt energie van? Wat zou je ook in je vrije tijd kunnen doen? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Iets waar jij energie van krijgt, doe je vol overgave. En dat is zeker nodig als je jouw talent verder wil ontwikkelen en die droombaan wil bemachtigen.

2. Succesverhalen

Bedenk eens welke projecten, banen of taken jou een gevoel van succes gaven. Wat heb je in het verleden gedaan waarop je nog steeds met veel voldoening terugkijkt? En wat was precies jouw rol daarin? Grote kans dat je daarvoor een van je talenten gebruikt hebt!

3. In gesprek

Stel deze vragen niet alleen aan jezelf maar ook aan anderen! Zo kun je nieuwe inzichten krijgen of je eerdere conclusies bevestigen. Door in gesprek te gaan met vrienden, familieleden en (oud-)collega’s verzamel je input die je een compleet beeld van jezelf geeft.

4. Probeer!

Heb je een rode draad ontdekt in alle verkregen antwoorden? Ga ermee aan de slag! Misschien ben je erachter gekomen dat je jouw talent nog niet dagelijks gebruikt. Probeer op zoek te gaan naar banen waarin jouw talenten optimaal tot wasdom zouden komen. Ga in gesprek met mensen om je heen en vraag na wat volgens hen bij je zou passen. En trek vooral de stoute schoenen aan: ga er nooit, maar dan ook nooit vanuit dat jij met jouw cv niet interessant bent voor een potentiële werkgever. Een carrièreswitch is vaak veel reëler dan je denkt.

En komt in je zoektocht IT bovendrijven, dan hopen we natuurlijk dat je bij ons aanklopt. Wij gaan heel graag samen met jou aan de slag om dit talent verder te ontdekken én ontwikkelen in een baan waarin je echt gelukkig wordt.

Is je interesse gewekt?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS