Sinds december vorig jaar is Mirjam aan de slag als Trainee Software Developer bij Zilveren Kruis. Hiervoor studeerde ze Pedagogische Wetenschappen en deed ze de Pabo. Per toeval kwam ze de vacature voor het IT Traineeship tegen en tijdens het technisch assessment ontdekte ze dat dit helemaal haar ding is. Inmiddels werkt Mirjam al een aantal maanden in een IT-team. Wij vroegen Mirjam of de vooroordelen over de IT-wereld volgens haar nou waar of niet waar zijn.

1. IT is een mannenwereld

“Ja, in de IT werken meer mannen dan vrouwen. Maar natuurlijk zijn er ook vrouwen in IT-functies te vinden. Om me heen zie ik dat rollen als IT Tester, Scrum Master of IT Manager vaker bekleed worden door vrouwen dan de rol van Software Developer. Maar ik heb ook vrouwelijke development-collega’s.”

2. De meeste IT’ers zijn ‘nerds’

“Haha, dat valt wel mee hoor! Het zijn verschillende type mensen met verschillende interesses en achtergronden. Het is dus best wel divers. IT’ers vinden computers interessant en willen begrijpen wat daar achter zit. En daarvoor moet je misschien wel een beetje ‘nerd’ zijn.”

Foto Mirjam.png
Trainee Mirjam bij Zilveren Kruis

3. IT’ers zitten alleen maar achter een beeldscherm

“Ja, als je in de IT werkt zit je vaak achter een computer, maar dat is logisch. De computer heb je nodig voor je werk. Je kunt geen code schrijven zonder computer. Maar het is heus niet zo dat je alleen maar achter je beeldscherm zit. Als team blikken we bijvoorbeeld regelmatig terug op de afgelopen periode. Dan legt iedereen uit wat hij of zij gedaan heeft en zijn er allemaal korte presentaties. Daarnaast werkt ieder teamlid aan kleinere taken binnen één project. We moeten dus met elkaar communiceren en samenwerken om alles samen te laten komen.”

4. Je kunt alleen met een afgeronde IT-studie aan de slag binnen de IT-wereld

“Dit is natuurlijk niet waar, anders zou ik nu ook niet aan het werk zijn als Software Developer. Tegenwoordig bestaan er veel traineeships waarmee je met een andere achtergrond toch de IT in kan. Sommige collega’s die hier al jaren werken hebben in het verleden ook deze stap gezet. Er zijn meer dan genoeg omscholingstrajecten!”

Benieuwd naar de opleidingstrajecten die binnenkort starten? Bekijk de beschikbare traineeships in het vacature-overzicht.

Plaats reactie