Na vier weken van intensieve trainingen was het dan eindelijk zover. Op 1 mei startten de trainees met hun werkzaamheden bij VolkerWessels Infra ICT in Vianen. Deze afdeling verzorgt de ICT voor de Infra-divisie van VolkerWessels, één van de grootste bouwbedrijven van Nederland.

De nieuwe IT-talenten maken onderdeel uit van een team dat bestaat uit ruim 20 Functioneel Applicatiebeheerders en consultants. Zij dragen de verantwoordelijkheid over zo’n 100 applicaties. Genoeg werk te doen dus!

Buddies

“Na de maand training jeukten mijn handen om écht aan de slag te gaan,” vertelt Kebeh. Al snel werd duidelijk dat de echte applicatie er toch wat anders uitziet dan de trainingsomgeving. “Gelukkig hebben we allemaal één of zelfs twee buddies die ons helpen om de applicaties en de werkzaamheden onder de knie te krijgen. Zij geven ons informatie en taken. Afhankelijk van wat we aangeven en laten zien, worden deze taken langzaam uitgebreid.”

Ook Annewieke wordt meteen door haar Buddy betrokken bij de werkzaamheden: “Tijdens de tweede dag bij VolkerWessels nam mijn buddy me al mee naar een gesprek met een leverancier. Op deze manier kon ik alvast ontdekken hoe dat eraan toegaat en wat er momenteel allemaal speelt omtrent de applicatie waarmee ik aan de slag ga.”

Eerste weken VW3.png

Energie & soft skills

Het blijft natuurlijk een totaal nieuwe omgeving voor de trainees. En dat is soms best even wennen. “Ik vroeg me de eerste week af hoe ik van toegevoegde waarde kon zijn in dit team met mensen die al tien tot dertig jaar ervaring hebben met ICT en de applicaties,” vertelt Jasper. “Tijdens de meetings wordt er gebruik gemaakt van de mooiste afkortingen en termen,” vult Saskia aan. “Voor mij allemaal nieuw. Maar ik stel veel vragen en kan de meetings inmiddels goed volgen.” Voor hun collega’s zijn deze vragen juist van groot belang. Jasper vertelt: “Door onze vragen kunnen we tot nieuwe inzichten komen. Daarnaast is ons al meerdere malen verteld dat we met onze energie en soft skills nu al iets toevoegen aan het team. En de inhoudelijke kennis van de applicaties zal gedurende het komende jaar ook komen.”

Eigen initiatief

Het nemen van eigen initiatief zal hierbij belangrijk zijn. “We worden behoorlijk vrijgelaten,” vertelt Milan. “Dat is fijn, maar betekent ook dat je actief op mensen af moet stappen om dingen over de applicatie en de organisatie te ontdekken.” Volgens Saskia gaat dat goed: “Iedereen binnen de organisatie staat open voor onze vragen en neemt ook echt de tijd om ze te beantwoorden.”

Na twee weken zijn de eerste successen zelfs al geboekt. Milan vertelt: “We hebben al toegang gekregen tot de probleem-oplos-centrum-applicatie. En de meesten van ons zijn zelfs al tot een aantal oplossingen gekomen.” Dit wekt vertrouwen. “Ik heb er zin in om het straks helemaal onder de knie te krijgen en er zelfstandig mee aan de slag te kunnen,” vertelt Annewieke.

VW Groepje4.png

Teamgevoel

Daarnaast is de sfeer onderling erg goed. “We zijn met alle Functioneel Applicatiebeheerders uit eten geweest en dat was erg gezellig,” vertelt Milan. “Ik voel me inmiddels al thuis en onderdeel van het geheel. Ook is het Createment teamgevoel sterk. Het is fijn dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.”

De afgelopen weken waren een goed begin voor de IT-talenten bij VolkerWessels. Ben jij net als zij klaar om jouw kansen in de IT te ontdekken? Meld je dan snel aan voor onze vacature bij SSC-ICT of stel je vragen via 040-2870070.

Plaats reactie