Een organisatie kan nog zo veel investeren in de nieuwste technologieën: zonder de juiste mensen kom je niet mee in onze digitale economie. Laat staan dat je vooroploopt! Maar hoe zorg je ervoor dat je digitaal talent toevoegt aan je organisatie in een tijdperk waarin de vraag vele malen groter is dan het aanbod? En – minstens zo belangrijk – hoe zorg je ervoor dat jouw digitale professionals niet naar de concurrent vertrekken? Dat en meer lees je in deze blog post.

Wat is het belang van digitaal talent?

Technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe digitale vaardigheden voor personeel. In een eerdere blog schreven we hier al eens uitgebreid over. Een digitale transformatie valt of staat met de manier waarop mensen met de nieuwste technologieën weten om te gaan. Beschikken zij niet over de juiste vaardigheden of mindset om nieuwe technologieën te kunnen integreren in hun werkzaamheden? Dan voer je als organisatie een verloren strijd.

Daar komt nog eens bij dat uit het gros van de banen van de (nabije) toekomst nu nog niet eens bestaat. Dit houdt in dat mensen niet alleen nieuwe digitale taken moeten leren uitvoeren, maar straks zelfs invulling moeten geven aan een volledig andere baan. Dat vraagt niet alleen om digitale vaardigheden bij deze mensen, maar ook om het vermogen nieuwe vaardigheden of rollen binnen de organisatie eigen te maken.

Digitaal talent selecteren: het moet anders!

Door dit alles verandert ook de manier van selecteren van nieuw personeel. De nadruk zou niet langer moeten liggen op wat een medewerker nú kan, maar op het vermogen om snel nieuwe digitale vaardigheden te leren en mee te kunnen in alle ontwikkelingen. Niet de diploma’s en certificaten, maar iemands leervermogen, technisch inzicht, digitale vaardigheden, drive en motivatie zijn belangrijk. Daarmee maak je het verschil in deze snel veranderende, digitale wereld.

Testen van digitaal talent

Deze andere kijk op recruitment heeft grote gevolgen voor het selectieproces van nieuwe medewerkers. Want hoe bepaal je nu welke kandidaten daadwerkelijk beschikken over digitaal talent?

Bij Createment hebben we de oplossing op dit vraagstuk gevonden. Met een General Intelligence Assessment én een - in eigen beheer ontwikkeld - technisch assessment zijn we in staat om verschillende kritische factoren te testen en in kaart te brengen. Denk hierbij aan zaken als leervermogen, analytisch vermogen, logisch inzicht en verwerkingssnelheid. En dat alles toegepast op een real-life digitale casus. Met gepaste trots kunnen we inmiddels zeggen dat dit assessment bewezen effectief is. Ruim 97% van de kandidaten die de test succesvol afrondt en start aan een intensief traject, ontwikkelt zich binnen 8 tot 14 maanden succesvol tot professional in een digitale rol.

Yes, je hebt ze gevonden. Maar wat nu?

Top, je hebt talenten gevonden die klaar zijn om jouw organisatie naar een hoger digital level te tillen. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze talenten zich bij jou als een vis in het water voelen en niet binnen de kortste keren vertrekken naar de concurrent?

Als je nieuw digitaal talent toevoegt aan je organisatie is de kans groot dat je millennials (geboren tussen 1981 en 2000) te pakken hebt. Zij zijn opgegroeid in een digitale wereld en hebben compleet andere verwachtingen en drijfveren dan andere generaties. Zo zijn millennials op zoek naar innovatie, groei en creativiteit. Ze willen onafhankelijk en autonoom hun werk doen en – misschien wel het allerbelangrijkste – ze willen zichzelf en hun vaardigheden continu blijven doorontwikkelen. Voor deze generatie geldt stilstand als achteruitgang. In een bedrijfscultuur waar lifelong learning centraal staat, voelen millennials zich als een vis in het water. En daar zullen ze dus niet zo snel uit willen vertrekken.

Met deze betrokken digitale talenten aan boord maak jij het verschil in een wereld met razendsnelle technologische ontwikkelingen. Benieuwd hoe Createment jouw bedrijf kan helpen om digitaal talent te vinden, testen en ontwikkelen? Neem online contact met ons op of bel Jeroen op +31 6 46 87 77 98.

Plaats reactie