Je dacht ooit dat je de ideale baan had gevonden, maar nu heb je daar serieuze twijfels over. Word ik hier echt gelukkig van? Komen mijn talenten hier wel tot zijn recht? Als je jezelf hierin herkent, dan is een carrièreswitch misschien een goede oplossing voor jou. En daarin ben je niet alleen. Een kwart van de Nederlanders overweegt om een carrièreswitch te maken!

Dit blijkt uit recent onderzoek van vacatureplatform Indeed. Van de 1077 ondervraagden, heeft een derde aangegeven al ooit een carrièreswitch te hebben gemaakt. Ruim 80% hiervan zegt geen spijt te hebben van de beslissing om hun carrière een andere wending te geven. Niet gek, want het overstappen naar een andere baan, die beter bij je past, creëert nieuwe kansen met een positieve invloed op je leven.

Redenen voor een carrièreswitch

Veel mensen ervaren in hun huidige werk een bepaalde vorm van onverschilligheid. Je mist binding met het bedrijf en voelt je niet betrokken. Net als maar liefst 37% van de Nederlanders haal je geen voldoening meer uit je huidige baan. Misschien kom je er wel achter dat er andere beroepen zijn waarbij jouw talenten en kwaliteiten beter tot zijn recht komen, ook al heb je hier niet voor gestudeerd. Of heb je jaren geleden gekozen voor een beroepsrichting, waar je in de hedendaagse arbeidsmarkt weinig perspectief op een leuke baan hebt. Wat de reden ook is, gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg manieren om je carrière een andere kant op te sturen!

Kansrijke beroepen

Natuurlijk is het belangrijk dat je gaat doen wat je leuk vindt, maar het is ook goed om te weten in welke beroepsgroepen de kans op een goedbetaalde baan het grootst is. Op dit moment zijn er veel onvervulbare vacatures. De vraag naar mensen is in dat geval groter dan het aanbod, wat betekent dat de baankansen in deze beroepen goed zijn. Dit is het geval bij beroepen als elektricien, verpleegkundige, hovenier, programmeur of online marketeer. Het UWV publiceerde vorig jaar nog een uitgebreid overzicht met kansberoepen in Nederland.

Bedrijven zien de kansen

Wat opvalt is dat ook steeds meer organisaties openstaan voor deze carrièreswitchers. We zien dat steeds meer werkgevers buiten de gebaande paden durven te zoeken. Zo beschikt bijvoorbeeld nog maar 59% van de werkzame IT professionals vandaag de dag over een daadwerkelijke IT of Informatica studieachtergrond. Ook bedrijven zien dus steeds meer de mogelijkheden om (junior) functies in te vullen met mensen die een carrièreswitch maken.

Natuurlijk heeft dit ook invloed op de manier waarop bedrijven op zoek gaan naar medewerkers. Diploma’s en certificaten worden steeds minder belangrijk, terwijl ambitie en talent meer prioriteit krijgen. Een mooie ontwikkeling die ervoor zorgt dat mensen meer en meer kunnen gaan doen waar zij écht energie uit halen en waar ze goed in zijn.

Carrièreswitch, hoe begin je?

Oké, stel dat je nu die carrièreswitch wil gaan maken, dan zijn er nog veel verschillende manieren waarop dat kan. Je kunt bijvoorbeeld zelf aan de slag met (online) workshops, tutorials of andere manieren van zelfstudie en vervolgens solliciteren op een junior functie. Of je kunt ervoor kiezen om – bijvoorbeeld deeltijd – een nieuwe studie te gaan doen.

Maar er is nog een andere optie die de laatste jaren steeds populairder wordt: een traineeship. Zowel voor de werkgever als de persoon die een carrièreswitch wil maken, is een traineeship een slimme keuze. Bedrijven trekken hiermee ambitieuze, talentvolle mensen naar de organisatie, die super gemotiveerd zijn om het vakgebied in de vingers te krijgen. En de trainees werken terwijl ze een uitgebreid opleidingsprogramma doorlopen en worden op deze manier omgeschoold én krijgen ervoor betaald. Slim, toch? De eerste stap is dan het vinden van een traineeship dat bij je past. Hiervoor kun je bijvoorbeeld vacatureplatformen, LinkedIn of Google raadplegen.

Ben jij toe aan een carrièreswitch richting de IT of online marketing? Dan is Createment echt iets voor jou! Met onze traineeships word je klaargestoomd voor je eerste baan als IT’er of online marketeer. Met baangarantie en salaris vanaf dag één. Benieuwd? Bekijk hier ons vacature overzicht.

Plaats reactie