Deze maand is de derde groep trainees via Createment gestart bij Shared Service Centre-ICT (SSC-ICT), de IT-partner van en voor het Rijk. Jacques Grossouw, werkzaam bij SSC-ICT als Service Domein Adviseur, is vanaf het begin betrokken geweest bij de Createment trajecten in deze organisatie en is erg enthousiast.

“Vier jaar geleden ben ik begonnen bij SSC-ICT als productmanager van een document managementsysteem,” vertelt Jacques. “In dit team zaten toen vijf extern ingehuurde medewerkers en slechts twee interne medewerkers in dienst van SSC-ICT. En dat terwijl het uurtarief voor een extern persoon bijna twee keer zo hoog is als voor een interne medewerker.” Vooral voor de langere termijn was dit een uitdaging voor SSC-ICT. “Het is natuurlijk niet erg als je tijdelijk extra capaciteit nodig hebt voor een project, maar de ingehuurde externen werkten al zo’n 8 jaar voor ons,” vult Jacques aan.

Samen de inhoud bepalen

Jacques zag de kansen van een traineeship om nieuwe talenten aan te trekken en deelde het idee met zijn collega’s. “Iedereen was toen eigenlijk meteen voor deze oplossing,” legt hij uit. “We hebben diverse partijen uit de markt vergeleken en hebben uiteindelijk voor Createment gekozen op basis van de kwaliteit en de beste prijs. De persoonlijke aanpak en het feit dat we hier veel invloed op het opleidingsprogramma hebben, speelden ook een belangrijke rol.”

Daarna kwamen de zaken in een stroomversnelling. “We zijn snel over de inhoud gaan sparren,” vertelt Jacques. “Welk type persoon zoeken we? Welke opleiding is nodig? Wat moeten de trainees kunnen aan het einde van het traject? De invulling van het programma hebben we als partners vormgegeven. We doen het echt samen en dat is prettig.”

Blog Jacques.png
Oud-trainee Oscar Phefferkorn en Jacques Grossouw bij SSC-ICT. bron: www.ssc-ict.nl

Match met de organisatie

Na het wervingstraject volgden de gesprekken met de kandidaten. Hierbij gaat het niet om de inhoud van de baan, maar zijn vooral motivatie en een persoonlijke klik belangrijk. “Door het uitgebreide selectieproces ontmoeten we alleen de kandidaten waarvan we zeker weten dat ze het niveau aankunnen,” vertelt Jacques. “We voeren daarom geen standaard sollicitatiegesprekken. We weten dat ze de inhoudelijke kennis nog niet hebben. Die gaan we ze juist bijbrengen.” Het belangrijkste is daarom dat de kandidaat bij SSC-ICT past. “Wat spreekt je aan in de organisatie en hoe denk je dat je hier iets kunt toevoegen? Dat zijn de vragen die we stellen.”

Nieuw talent in dienst

Op deze manier zijn er inmiddels 26 IT-talenten met een Createment traject bij SSC-ICT gestart. Zij ontwikkelen zich tot Java developer, FileNet specialist of medewerker bij de IT Infrastructuur. De eerste 9 trainees hebben het traject al succesvol afgerond en zijn nu officieel in dienst bij SSC-ICT. “Het traject heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. De trainees zijn echt ambitieuze medewerkers die zichzelf willen blijven ontwikkelen. En dat jullie coaches ook na het traject gewoon nog eens langskomen, dat spreekt mij bijzonder aan,” vult Jacques aan. “Ik kan wel zeggen dat we de organisatie hiermee echt een kwaliteitsimpuls hebben gegeven!”

Ben jij ook op zoek naar ambitie en kwaliteit? Bekijk dan hier de levels van Createment en ontdek hoe jij IT-toptalenten kunt ontwikkelen die precies passen binnen jouw organisatie.

Plaats reactie