Ongeveer 2,5 jaar geleden besloot Patricia dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging in haar leven. Met haar interesse voor puzzelen en analyseren besloot ze om het IT-vak een kans te geven. Ze kwam bij Createment terecht, doorliep het traject en inmiddels is ze werkzaam als Java Developer bij de Belastingdienst. In deze blog vertelt Patricia meer over haar ervaringen van de afgelopen 2,5 jaar.

Java Developer

Na vijf pittige trainingsmaanden bij de Belastingdienst, ging Patricia aan de slag als Junior Java Developer. “Ik werk onder andere aan een applicatie voor de FIOD, Proces Systeem Fraudesignalen. Ik werk zowel aan de architectuur als het ontwikkelen van de applicatie. Dit betekent dat ik ook in gesprek mag gaan met de gebruikers van de applicatie, om te kijken wat de wensen zijn. Doordat het een klein team is pak ik deze werkzaamheden er naast het ontwikkelen bij op. Dit heeft er tevens toe geleid dat ik nu ook deel uit maak van het team Toezicht. Hier help ik mee aan het onderhouden en beheren van ruim 10 verschillende van applicaties.”

Ontwikkeling

Patricia: “Tijdens het traineeship en het werken bij de Belastingdienst ben ik gegroeid als persoon. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe de Belastingdienst functioneert, wat mijn rol daarin is en wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zorgt de Belastingdienst er ook voor dat je je kan blijven ontwikkelen door het aanbieden van interne workshops en cursussen. Wanneer je iets anders wil leren is het belangrijk dat je dit overlegt, maar vaak is er wel ruimte voor. Jij staat aan het stuur, dus je moet wel zelf het initiatief nemen.”

Foto 1 onbewerkt.png
Oud-trainee Patricia

In dienst

Inmiddels is Patricia al ruim anderhalf jaar werkzaam bij de Belastingdienst. “Toen ik in dienst ging veranderde er weinig. Mijn functie is vergeleken met twee jaar geleden wat uitgebreider geworden. Zo werk ik nu naast het ontwikkelen bijvoorbeeld ook aan de architectuur van een applicatie. Daarnaast had ik in het begin meer collega’s in mijn team, dus ook meer mensen om op terug te vallen. Toen liet ik hen wel eens de wat lastigere taken oppakken, nu pak ik het zelf op. Maar wanneer ik ergens niet uitkom staan ze nog altijd klaar om me te helpen.”

Hoogtepunten

Tijdens haar carrière in de IT heeft Patricia bij de Belastingdienst verschillende hoogtepunten meegemaakt. Zo zit ze op dit moment in een campagne van de Belastingdienst voor het werven van nieuwe IT’ers en mocht ze meewerken aan een applicatie voor het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. “Vanuit de FIOD kreeg ik de mogelijkheid om mee te ontwikkelen aan de applicatie genaamd Hansken. Hansken is een digitale forensische zoekmachine die onder andere gebruikt wordt door de politie. De applicatie kan bijvoorbeeld de telefoon van een vermist persoon uitlezen om op deze manier snel bewijsmateriaal of aanwijzingen te vinden.”

Hiervoor ging ze 1,5 jaar lang drie dagen per week naar Den Haag. “Ik werkte met verschillende nieuwe programmeertalen. Het was flink aanpoten want je zit er maar drie dagen in de week, waardoor je niet standaard in de code zit. Uiteindelijk vond ik het wel echt super leuk. Je gaat aan de slag met een hele andere applicatie, cultuur en omgeving. De afwisseling geeft je ook meer energie en ik ben heel blij dat ik dit mocht doen.”

Wil jij net als Patricia je carrière een nieuwe kans geven en de overstap maken naar de IT? Bekijk dan de vacatures voor de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie