Titels als ‘UWV: steeds moeilijker om mensen te vinden’ (fd. 21-08-‘18) en ‘Strijd om talent zit app- en websitebouwers in de weg’ (fd. 03-09-‘18) domineren vandaag de dag de kranten. Één ding is zeker; veel bedrijven hebben moeite met het aannemen van goede mensen. Het lijkt alsof de arbeidsmarkt steeds krapper wordt en de echte toppers voor je neus worden weggekaapt. Maar hoe los je dit probleem op? Hoe zorg je ervoor dat je wél de juiste mensen aan je bedrijf weet te binden? Het antwoord op deze vragen ligt niet in de ontwikkeling van de arbeidsmarkt maar in jouw mindset en de manier waarop je zelf tegen het probleem aan durft te kijken.

De experts zijn het erover eens. “Great vision without great people is irrelevant”, aldus Jim Collins. Of: “You don’t build a business. You build People. And then people build the business.” De juiste bedrijfscultuur en de juiste mensen maken je bedrijf. Het behalen van doelstellingen valt of staat met je menselijk kapitaal.

Precies om deze reden is het belangrijk de juiste mensen aan je te binden. Neem geen mensen aan gewoon omdat je mensen aan moet nemen. Stel de bedrijfscultuur en de doelstellingen in dit proces centraal. Kijk kritisch naar welk type persoon jouw bedrijf vooruit gaat helpen.

Jeroen en Jos zonder filter.png

Selecteren op talent en ambitie

Je kunt de juiste mensen vinden door op een andere manier naar het probleem te kijken. Maar dat betekent wel dat je mindset moet veranderen. Durf te selecteren op talent en ambitie in plaats van op skills of diploma’s. Als mensen de juiste ambitie en talent hebben, zijn skills bij te brengen en is het diploma van ondergeschikt belang. Met de Createment methode hielpen we onze opdrachtgevers op deze manier inmiddels aan meer dan 150 nieuwe medewerkers, die passen bij het bedrijf en precies de juiste vaardigheden aangeleerd hebben.

Door op een andere manier naar het probleem te kijken, neem je de controle terug over het belangrijkste onderdeel van je bedrijf. Benieuwd hoe je dit het beste aanpakt? Ik ga er graag met je over in gesprek! Kop koffie drinken? Laat het me weten via +316 46877798 of jeroen@createment.nl.

Plaats reactie