Frank is vier maanden geleden gestart als trainee Software Developer bij Alliander, waar hij zich bezig houdt met de interne datadistributie. Tijdens het traineeship wordt hij begeleid door Performance Coach Vera. Vanuit zijn eigen ervaring vertelt Frank over de coaching vanuit Createment en hoe dit hem heeft geholpen bij het vinden van zijn plek binnen een nieuwe organisatie.

Soft skills

Tijdens het traineeship worden de trainees gecoacht door Vera, die hen begeleidt op het gebied van soft skills. Binnen de IT zien we dat soft skills als aanpassingsvermogen, leervermogen, communicatieve vaardigheden en samenwerken belangrijke onderdelen zijn. Tijdens de soft skill trainingen word je als trainee meegenomen in al deze onderdelen. Frank: “De trainingen geven inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van anderen. Het helpt in de praktijk om het gedrag van anderen te verklaren en hier goed op in te spelen. Daarnaast houdt Vera je tijdens trainingen af en toe een spiegel voor. Je leert jezelf dan ook écht kennen.”

Foto Frank.png
Trainee Frank bij Alliander

Begeleiding

Gedurende het hele traject blijft de coach betrokken bij de trainee, om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling en te helpen waar nodig. “Tussentijds hebben we coachingsgesprekken waar we mijn voortgang bespreken en kijken of ik ergens tegen aanloop. Zelfs wanneer ik denk dat mijn coach me daarbij niet kan helpen stap ik toch uit het gesprek met nieuwe ideeën om bepaalde situaties aan te pakken. Ik vind het erg fijn dat er buiten Alliander iemand is waar ik op terug kan vallen. Het geeft me een gevoel van houvast,” aldus Frank.

De start bij Alliander

Om goed van start te gaan in zijn functie als Software Developer bij Alliander heeft Frank verschillende gesprekken gehad met Vera. “Ter voorbereiding op mijn nieuwe functie hebben we samen gekeken hoe ik mij uit als persoon. Dit helpt om inzicht te krijgen in hoe ik situaties aan kan pakken, zodat het beste resultaat wordt behaald. Daarnaast hebben we samen doelen opgesteld en besproken hoe ik verwachtingen kan managen.”

Toen Frank van start ging bij Alliander is hij in gesprek gegaan met de manager om zijn doelen te bespreken en een plan van aanpak voor de eerste weken op te stellen. “Door het voeren van dit gesprek werd voor mijn team duidelijk wat ik fijn vind en wat ze van mij in het begin kunnen verwachten. Dit heeft mij erg geholpen om een goede start te maken in het team en mijn plek te vinden.”

Schuilt er ook een IT’er in jou? Jij kunt net als Frank de overstap maken naar de IT-wereld! Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan eens onze vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie