Zes maanden geleden besloot Createment om het hardlooptalent verder te gaan ontwikkelen, om uiteindelijk op 13 oktober samen met een aantal trainees de Business Estafette Marathon in Eindhoven te lopen. In teams van 4 personen loopt ieder een etappe van de Marathon. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang, want bijna is het zover. Trainees Rens en Willem-Jan zijn daarom druk bezig met de laatste trainingen.

Voorbereiding

Elk teamlid loopt ongeveer 10 kilometer. Om de eindstreep te halen gaan Rens en Willem-Jan goed voorbereid van start. Rens: “Hiervoor hield ik me niet bezig met hardlopen, maar omdat ik het super tof vind om dit samen met Createment te kunnen doen ben ik de uitdaging aangegaan. Je moet er voor trainen en jezelf er voor inzetten om de 10 kilometer te behalen. Dit doe je namelijk niet zomaar. Daarom probeer ik elke training de afstand en snelheid wat te verhogen.”

Willem-Jan had al wat vaker hardgelopen, voor hem was het een kwestie van door blijven trainen om zijn conditie en snelheid te behouden. “Hiervoor is het belangrijk dat je je vasthoudt aan een planning, zodat je structureel gaat trainen.”

Rens en willem-Jan.png
Trainees Willem-Jan en Rens

Doelen stellen

Om naar de uiteindelijke afstand toe te werken hebben Rens en Willem-Jan tussentijds enkele doelen gesteld. Willem-Jan: “Wat bij mij erg helpt is om van stuk naar stuk te rennen, om het vol te houden en steeds verder te komen. Ik kies bijvoorbeeld een punt 100 meter verderop. Als ik daar ben, kies ik weer het volgende punt waar ik me aan vast kan houden. De kleine stukjes die je telkens aftikt brengen je naar het uiteindelijke doel.”

Rens vult daarbij aan: “Dit is ook hoe ik het traineeship ervaar. In mijn functie als trainee Software Developer moet ik nog veel leren. Ook dit gebeurt in stappen. Zo was mijn eerste doelstelling om te begrijpen wat er werd gezegd, daarna kleine werkzaamheden af te ronden en vervolgens complete taken zelfstandig op te pakken. Tot je uiteindelijk volledig aan je team kan bijdragen.”

Ontwikkelen

Rens: “Zowel tijdens het traineeship als het trainen voor de Estafette Marathon, is het belangrijk dat je blijft oefenen en doorzetten. Je hebt periodes dat het tegen zit en dat het niet gaat zoals je zou willen. Op deze momenten is het belangrijk dat je blijft focussen op het doel op lange termijn. Dit zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen, beter wordt en uiteindelijk je doelen behaald.”

Ook Willem-Jan ziet raakvlakken tussen het trainen voor de Estafette Marathon en het IT-traineeship. “Als ik ga hardlopen merk ik dat ik vaak sneller ren dan ik had gepland. Ik hou ervan om uitdagingen aan te gaan en mezelf te blijven ontwikkelen. Ook in het IT-vak is dit het geval en kan het altijd beter en meer.”

Wil jij ook je talent ontwikkelen? Door bijvoorbeeld te starten aan een IT of online marketing traineeeship? Bekijk dan hier de huidige traineeships in het vacature-overzicht.

Plaats reactie