Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat banen razendsnel veranderen en medewerkers andere, digitale vaardigheden nodig hebben. Het belang van deze ‘digital skills’ is duidelijk: 80 procent van de Nederlandse werknemers zou hun werk niet kunnen doen zonder de juiste digitale vaardigheden en één op de drie werknemers beschikt niet over de juiste vaardigheden om in de toekomst hun functie goed uit te blijven voeren.

Digitale ontwikkelingen en de daarbij behorende digitale talentontwikkeling staan hoog op de agenda bij CEO’s en (IT) Directeuren in Nederland. Bedrijven zullen stappen moeten maken om de ontwikkelingen bij te benen. Dit vormt enerzijds een uitdaging, maar anderzijds natuurlijk ook een mooie kans. Want wie een digitale voorloper kan worden, wint de strijd met de concurrentie.

Digitale transformatie kan niet zonder digitale vaardigheden

Laat je niet op het verkeerde been zetten door de term ‘digitale transformatie’. De data-gedreven veranderingen waar organisaties momenteel doorheen gaan, beginnen bij nieuwe technieken en nieuwe, digitale mogelijkheden. Maar minstens zo belangrijk als de techniek is de manier waarop mensen met deze nieuwe technologieën omgaan. Nieuwe digitale ontwikkelingen worden pas interessant als de mensen in organisaties deze weten te benutten. Beschikken zij niet over de juiste vaardigheden of mindset om nieuwe technologieën te integreren in hun werkzaamheden? Dan voer je een verloren strijd.

Afbeelding onderzoek.png
Cijfers uit het onderzoek van Dell Technologies naar digitale transformatie.

De weg naar digitale talentontwikkeling

Digitale vaardigheden, dat is dus waar het om draait om in de toekomst succesvol te blijven. En naast het continu bijscholen van huidige medewerkers is het belangrijk om nieuw digitaal talent aan de organisatie toe te voegen. Maar hoe pak je dit aan?

Wij zijn er heilig van overtuigd dat de wereld van recruitment er over een aantal jaar volledig anders uit zal zien. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de banen van 2030 momenteel nog niet bestaat! Juist omdat (IT) beroepen razendsnel veranderen en digitale ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen gaat het niet meer om wat een medewerker nú kan, maar om hoe snel hij/zij de nieuwste technieken kan toepassen en integreren in het werk. Het gaat dus om het vermogen om snel nieuwe, digitale skills te ontwikkelen. Niet de diploma’s en certificaten, maar iemands leervermogen, technisch inzicht, digitale vaardigheden, drive en motivatie zijn belangrijk. Dát is waar het om draait in deze snel veranderende, digitale wereld. De juiste skills kun je ze vervolgens wel leren.

Bij Createment hebben we een methode ontwikkeld waarmee we deze nieuwe manier van recruitment in de praktijk brengen. Hierbij kijken we dus niet naar de achtergrond of diploma’s van een kandidaat, maar juist naar talent, ambitie en persoonlijkheid. En met succes: al een aantal jaar weten we digitale toptalenten met passie en talent voor het vak te vinden en klaar te stomen voor onze opdrachtgevers.

En deze methode heeft nog een ander voordeel: Waar je voorheen moeite had om überhaupt reacties te krijgen op een uitgezette vacature, kun je nu kiezen uit verschillende digitale toptalenten. Hierdoor kun je bij de selectie van de kandidaten de nadruk leggen op de persoonlijkheid en de match met de (gewenste) organisatiecultuur. Op deze manier kun je meer dan voldoende digitaal talent vinden en tegelijkertijd zorgdragen voor een future proof organisatiecultuur. Win-win, dus!

Meer weten over hoe de Createment methode bijdraagt aan een digitale organisatie? De koffie staat klaar! Neem online contact met ons op of plan direct een online meeting.

Plaats reactie