Een jaar geleden gooide Amy Clarijs het roer om. Na haar studie Biotechnologie aan de Universiteit van Wageningen besloot zij een andere richting op te gaan en koos voor de IT. Amy meldde zich aan voor het traineeship en kreeg de kans om werken en leren te combineren. Nu werkt zij als trainee systeembeheerder bij SSC-ICT. Hieronder vertelt Amy meer over haar traject.

Systeembeheerder

Amy werkt als werkplekomgevingsspecialist bij SSC-ICT. Hier beheert ze systemen van verschillende ministeries zoals Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties en Justitie en Veiligheid. Via de Rijkswerkplek zorgt Amy ervoor dat de ministeries gebruik kunnen maken van verschillende programma’s, deze up-to-date blijven en mogelijke problemen worden opgelost. “Ik houd me voornamelijk bezig met het oplossen van problemen. Wanneer de ministeries problemen ervaren met de Rijkswerkplek krijg ik hiervan een melding binnen. Ik kijk wat andere afdelingen al voor me hebben gedaan en vervolgens zoek ik uit wat er mis kan zijn. Wanneer ik de oorzaak van het probleem heb ontdekt geef ik hier terugkoppeling van. Het probleemoplossend werken is iets wat ik heel erg leuk vind om te doen dus dat motiveert mij.”

Werken bij SSC-ICT

“Bij SSC-ICT heb ik een super gezellig team en werk ik veel samen met collega’s. Mijn team bestaat uit mensen die in dienst zijn bij SSC-ICT en mensen die extern worden ingehuurd. Hierdoor is het een heel wisselende groep, wat zorgt voor veel dynamiek. In het begin had ik ook nog veel contact met de andere trainees. Maar nu is iedereen in zijn eigen team aan de slag en gaat ieder zijn eigen weg. Hierdoor is het contact wat minder, maar als we elkaar zien, is het nog altijd even leuk.”

Ook sluit Amy af en toe aan bij SSC-ICT Academy. “Elke maand organiseert SSC-ICT Academy bijeenkomsten, waar we informatie krijgen over onderwerpen die niet direct in mijn vakgebied vallen. Toch zijn deze onderwerpen erg interessant en relevant voor mij. Dit geeft me de mogelijkheid om te blijven leren op een laagdrempelige manier.“

IMG_0821.JPG
Amy Clarijs bij SSC-ICT

Tips

Daarnaast heeft Amy nog enkele tips voor het maken van de overstap naar de IT: “Als je weet dat je graag in de IT wil werken, moet je het gewoon doen en er volledig voor gaan. Als je eenmaal in het traject zit, is initiatief tonen belangrijk. Wanneer je iets niet weet of kent, ga dit dan leren. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling dus neem hier de controle over.” Daarnaast heeft Amy nog een tip voor het werken bij SSC-ICT: “Het is een grote organisatie, dus leer de juiste personen kennen. Dan ben je een stap verder.”

Binnenkort start er een nieuw traject bij SSC-ICT. Bekijk nu alvast de openstaande vacatures.

Plaats reactie