Na zijn studie ICT op MBO niveau, startte Anton aan de opleiding Commerciële Economie. Al snel kwam hij erachter dat zijn passie toch écht bij de IT ligt. De razendsnelle ontwikkelingen in het ICT vakgebied waren voor Anton reden genoeg om zichzelf verder te willen ontwikkelen en zijn kennis een verdiepingsslag te geven. Vorig jaar startte hij aan het traineeship tot Software Developer bij de Volksbank.

Software Developer

Hoewel hij al een aantal maanden onderweg is in zijn traineeship, is Anton sinds een maand werkzaam in het EB (Elektronic Banking) Next team van de Volksbank. Hiervoor werkte hij in een virtueel team, waarbij de focus lag op beheerwerkzaamheden. Het werken als software developer was, op de trainingen na, dan ook helemaal nieuw voor hem. “Het EB Next team maakt de koppeling tussen de website en de grote database daarachter. Wanneer er bijvoorbeeld transacties worden gedaan, wordt dit via ons doorgezet naar de database.”

Op dit moment is het team van Anton druk bezig met een groot migratietraject. “Het systeem waar we mee werken is geschreven in de programmeertaal C++. We werken eraan om alles over te schrijven naar Java.”

Factuur app

De kennis die Anton heeft opgedaan tijdens de trainingsmaanden en zijn werkzaamheden in het EB Next team, zet hij ook hobbymatig in. “Voor het restaurant van mijn familie heb ik een applicatie ontwikkeld om facturen te maken. Voorheen ging hier namelijk nog wel eens wat mis, omdat het veel handwerk was.” Middels deze app hebben de medewerkers wat minder vrijheid en dat maakt de kans op fouten kleiner. “Wanneer alle gegevens zijn ingevuld komt er een pdf factuur uit het systeem.”

Website anton2.png
Trainee Anton bij de Volksbank

Leerpunten

Anton heeft geleerd om code te schrijven, maar hij had nog nooit een volledige app gebouwd. “Je moet nadenken over de structuur van de applicatie en dat was wel een leerpuntje. Je beseft je dan hoe belangrijk het is dat je de code niet alleen werkend schrijft, maar dat hij ook goed te lezen en onderhouden is.”

Het schrijven van leesbare code is een belangrijk onderdeel in alle programmeertalen. Dit houdt in dat de code een logische opbouw heeft, zodat je snel en makkelijk kan zien wat er staat en waar je moet zijn om iets aan te passen. “Een week later wilde ik iets aanpassen in de app. Ik heb de code zelf geschreven, maar had geen idee meer wat er stond. Dus niet alleen wanneer je in een team werkt, maar ook voor jezelf is het handig om hier rekening mee te houden.”

Wil jij net als Anton aan de slag in de IT? Bekijk dan hier de huidige vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie