Na zijn studie tot Engineer en zijn Master Business Administration, startte Kevin aan het Createment-traject. Inmiddels is hij bijna een jaar werkzaam als trainee Business Consultant bij Vionq, waar hij werkt met AFAS Software. In deze blog vertelt Kevin meer over zijn ervaring als Business Consultant bij Vionq.

Business Consultant

Kevin werkt als AFAS Business Consultant bij Vionq. “Wanneer bedrijven over willen stappen naar AFAS Software of bestaande gebruikers meer uit het pakket willen halen, ga ik samen met hen kijken hoe de software het beste ingezet kan worden. Ik denk mee over het proces van de klant en neem specifieke wensen mee in de inrichting. Om dit te kunnen doen is het erg belangrijk om naar de klant te luisteren en hen te begrijpen.”

Als Business Consultant kom je veel verschillende klanten tegen, wat het werk erg divers maakt. Kevin: “Je zit bijna elke dag bij een andere klant en ieder bedrijf is anders en heeft eigen processen. Dit is best intensief, want het is belangrijk dat je het bedrijfsproces goed begrijpt. Maar het heeft ook een mooie kant, namelijk dat je veel verschillende mensen tegenkomt.”

Het traject

Kevin: “Het begin van het traject was intensief. Je hebt nog geen technische kennis van het vak waar je in gaat werken. Hierdoor bestonden de eerste maanden uit het volgen van veel AFAS cursussen. AFAS is een enorm groot systeem, daarom kies je uiteindelijk een specialisatie en daar focus je op.” Daarna liep Kevin met collega’s mee en ging hij mee naar klanten. “In het begin was je voornamelijk dingen aan het uitzoeken, maar je doet steeds meer en dat gaat steeds beter. Uiteindelijk maak je de stap om zelfstandig naar een klant toe te gaan, wat erg leuk is!”

Foto Kevin onbewerkt.png
Trainee Kevin

Ontwikkeling

Tijdens het traject ontwikkel je jezelf zowel op IT-vlak als persoonlijk vlak. “Ik denk dat ik weinig jaren heb gehad waarin ik zoveel sprongen heb gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling. Je komt nieuw binnen bij een bedrijf, wat in het begin best wel spannend is. Daarnaast heb ik stappen gemaakt in het contact leggen met de klanten, weten wat het bieden van goede service is, het begrijpen hoe je projecten aanpakt en het communiceren met de klant. Maar het belangrijkste is toch wel om door te vragen op het proces en geen aannames te doen.”

Werken bij

“Bij Vionq maak ik deel uit van een erg leuk team, waarin iedereen gelijk is. Deze open sfeer zorgt ervoor dat je inspraak hebt en echt mee kan denken.” Daarnaast heeft Kevin nog wat tips voor anderen die beginnen aan een traineeship. “Wanneer je eenmaal bezig bent met het traineeship, wil dan vooral niet te snel en pak je rust. Het duurt even om kennis op te bouwen en geef het de tijd. Ik geloof dat je met het continu maken van kleine stappen heel ver kan komen.”

Wil jij net als Kevin de stap maken naar de IT? Bekijk dan eens onze vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie