Voor zijn carriereswitch werkte Mustapha als testspecialist bij een e-mailmarketingbedrijf. Hier maakte hij kennis met het IT-vak en ontstond zijn droom om Full Stack Developer te worden. Hij meldde zich aan voor het Createment traineeship en krijgt nu de kans om zich bij Alliander te ontwikkelen in zijn droombaan. 

Als Full Stack Developer leert Mustapha programmeren, zowel front-end als back-end. “Persoonlijk zie ik meer uitdaging in de back-end. Ik vind het vooral interessant hoe dingen werken en vind het minder belangrijk hoe iets er dan uitziet”, aldus Mustapha. Inmiddels kan hij al een groot aantal taken zelf oppakken en uitvoeren, maar dat is niet altijd zo geweest.

Ontwikkeling

Mustapha: “Toen ik bij Alliander begon als Full Stack Developer, was het nog erg veel meekijken. Nu ik er een tijdje zit heb ik het gevoel dat ik meer taken zelf kan oppakken en afronden. Het is een kwestie van eraan beginnen en dan groei je er vanzelf in.” Fouten maken hoort volgens hem ook bij het proces. “Wanneer er nu iets fout gaat, raak ik niet meer in paniek. Ik ga er rustig voor zitten om te kijken waar het probleem zit en los het op.” De rust kunnen bewaren is volgens Mustapha dan ook een belangrijke soft skill voor dit vak.

JCore

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden bij Alliander kreeg Mustapha de kans om deel te nemen aan het JCore programma. Hier ontwikkelt hij zich samen met vier andere (oud-)trainees van junior tot medior Developer. Mustapha: “JCore is een mooie aanvulling op de dagelijkse werkzaamheden. Ik ben op deze manier niet afhankelijk van taken die op mijn pad komen tijdens de sprints. Met de onderwerpen die aan bod komen bij JCore kan ik me breed ontwikkelen.”

Het originele JCore programma duurt drie jaar, maar voor de (oud-)trainees van Alliander is een speciaal programma opgesteld. Op deze manier kunnen Mustapha en zijn collega’s binnen één jaar hun skills naar een hoger niveau brengen. Mustapha: “Ik ben blij dat de leidinggevende ons het vertrouwen heeft gegeven om hierbij aan te sluiten."

IMG_7728 (2).jpg
Trainee Mustapha bij Alliandar

Werken bij Alliander

Volgens Mustapha ligt de focus bij Alliander op kwaliteit. De kwaliteit van de medewerkers en de kwaliteit van de code. “Bij de teams ligt sterk de nadruk op het schrijven en testen van een goede code. Het gaat er niet om dat we het snel live kunnen zetten.” Om ervoor te zorgen dat de code goed is voordat hij live gaat kan Mustapha alles lokaal bouwen en uitproberen. “Zolang je het niet live zet kan er niet zoveel misgaan. Je kan het namelijk altijd terugdraaien. En wanneer je er echt niet zelf uitkomt, kun je altijd terecht bij de senior collega’s. Zij staan open voor vragen en nemen echt de tijd voor de trainee.” Het vertrouwen dat hij van het team krijgt, helpt Mustapha in zijn ontwikkeling. “Ik krijg veel taken waar ik volledig zelfstandig mee aan de slag kan. Ik vind het fijn om in het diepe te worden gegooid. Daar leer je het meeste van. Ik krijg de ruimte om het gewoon te proberen en aan de slag te gaan.”

Bij Alliander is er meer dan genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wil jij net als Mustapha aan de slag als Software Developer? Check dan snel de vacature bij Alliander: IT traineeship – Software developer Java / SAP.

Plaats reactie