Vorige week spraken we Tim over zijn eerste weken als trainee. Na zijn studie psychologie en Master in gedragsverandering begon Tim zijn eigen bedrijf. Een paar maanden geleden besloot hij het roer om te gooien en solliciteerde voor het traineeship tot Java / Front-end Developer bij de Volksbank. Hij is inmiddels een aantal weken aan de slag en vertelt graag over de start van de trainingsperiode.

Een goed begin

De eerste dag begon goed voor Tim. “Ik kwam hier met veel goede zin naartoe. Ik had net 4 weken vakantie gehad dus ik wilde wel weer eens wat gaan doen. Ik was natuurlijk al eens bij Createment geweest en voelde bij binnenkomst weer de goede sfeer. Toen voelde het meteen als een goede keuze.” Na de ontvangst met koffie en een lekker stuk taart was het tijd voor de introductie. “We kregen alle informatie over praktische zaken en namen gezamenlijk even het opleidingsprogramma door. Dit was een rustige start vergeleken met de rest van de week, maar dat wisten we toen nog niet”, vertelt Tim lachend. “Na de lunch was het tijd voor de activiteit. We zijn met de trainees, onze coach Vera en nog een aantal Createment-collega’s gaan waterskiën. Dat was heel leuk!” Na een behoorlijk aantal keer vallen en opstaan was het tijd voor een welverdiend drankje op het terras, gevolgd door een afsluitend etentje met uitzicht op de waterskibaan.

IMG_0573.JPG

Start trainingen

Voor Tim met het traineeship begon, was hij af en toe al bezig met programmeren. “Ik bouwde kleine programmaatjes met behulp van Google”, vertelt Tim. “Eigenlijk was dat nog vooral wat scripts aan elkaar plakken en dan wat aanpassingen doorvoeren. Dat werkte ook, maar dat is natuurlijk niet echt programmeren.” Toch hielp het dat Tim al eens met scripts gewerkt had. “De eerste twee dagen van de training gingen voornamelijk over de basis van het programmeren. Daarna was ook voor mij alles nieuw”, aldus Tim. De eerste vier weken zitten er inmiddels op en stonden volledig in het teken van algemene vaardigheden om te programmeren en Java. “We kijken niet alleen naar hoe je de code moet opbouwen. In het begin zijn we juist bezig geweest met het maken van de vertaalslag. Hoe zetten we de gedachten van mensen om naar software stappen?” Naast algemene programmeervaardigheden en Java gaan Tim en zijn collega’s de komende weken aan de slag met Scrum, SQL en Angular.

Afbeelding blog Tim1.png
Trainee Tim aan het werk bij Createment

Kennismaken bij de Volksbank

Vorige week was het tijd voor Tim en zijn collega-trainees om kennis te maken bij de Volksbank. Tim vertelt: “We werden verwelkomd bij de ingang en zijn vervolgens naar onze afdeling gegaan. Daar hebben we al een aantal van de collega’s ontmoet.” Hierna gaf een van de collega’s een introductie. “We kregen uitleg over de manier waarop de bank en de IT-afdeling werken. Nu weet ik beter hoe de afdeling is onderverdeeld en wat onze rol daarin gaat worden.” Toch is het nog even wennen aan het idee dat ze hier straks echt aan het werk gaan. “Soms vraag ik me nog wel af hoe het gaat als ik over een tijdje een opdracht krijg en hier echt aan het werk ben. Ik weet wel dat het niet meteen helemaal goed hoeft te gaan, maar dat wil ik eigenlijk wel. Maar ik denk dat ik daar de komende weken meer vertrouwen in ga krijgen.

Wil jij graag net als Tim deze trainingen volgen en daarna aan de slag bij de Volksbank? Bekijk dan hier de vacature Traineeship Java / Front-end Developer en meld je aan!

Plaats reactie