Na zijn werk als leraar Economie op een MBO school, was Willem toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. Hij miste de passie in zijn werk en was altijd al nieuwsgierig naar wat er achter de apps op zijn telefoon schuilging. Om deze reden startte Willem tien maanden geleden aan het traineeship als SAP ABAP Ontwikkelaar bij Alliander.

Het traject

Het traineeship start met een intensieve trainingsperiode van twee maanden. Hier wordt een basis gelegd voor het IT-vak en de functie die je gaat uitvoeren. Na deze twee maanden ga je aan de slag bij de opdrachtgever. “Ik startte bij Alliander als SAP ABAP Ontwikkelaar. In deze functie houd je je bezig met de back-end van SAP. Het team waar ik werkte, was de Appfabriek. Heel veel mensen zaten hier samen om aan projecten te werken en kennis met elkaar te delen.”

Door veranderingen binnen Alliander voert de Appfabriek zelf geen projecten meer uit. Om deze reden kwam Willem in een ander team terecht als UI5 Ontwikkelaar. Samen met zijn manager heeft hij gekeken wat het beste bij hem paste en waar hij de meeste kans van slagen had.

Foto Willem.png
Trainee Willem bij Alliander

UI5 ontwikkelaar

Willem is nu één maand werkzaam in zijn nieuwe team. “Als UI5 Ontwikkelaar ben ik bezig met het front-end framework van SAP applicaties. Dit is het zichtbare gedeelte, dus wat mensen zien wanneer ze een app gebruiken.” Voordat Willem begon in dit team, had hij al wat zelfstudie gedaan op het gebied van UI5. “Doordat ik me er al in had verdiept, kon ik in het team sneller dingen oppakken.”

Omgaan met verandering

Tijdens het traineeship is het belangrijk dat je om kan gaan met veranderingen en jezelf flexibel opstelt. “Toen ik collega’s binnen de Appfabriek zag vertrekken naar andere teams, schakelde ik mijn manager in. Om mezelf te blijven ontwikkelen was het nodig om naar een ander team te gaan. Ik merkte dat het makkelijker was om bij een nieuw team aan te sluiten dan aan het begin van mijn traineeship. Je hebt namelijk meer kennis opgebouwd en bent zelfverzekerder. De weg die ik nu in ben gegaan, was achteraf een erg goede keuze. Ik hoop dan ook nog lang met UI5 te mogen werken.”

Wil jij net als Willem aan de slag bij Alliander en de stap maken naar de IT? Bekijk dan de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie