Drie maanden geleden ging het eerste Online Marketing traject van start. Één van de deelnemers is Hannah. Zij is inmiddels aan de slag gegaan als Online Marketeer bij Voldaan. Na haar opleiding Foodpackaging & Innovation, ging ze op zoek naar een baan met uitdaging waar ze haar creativiteit in kwijt kon.

De switch

Hannah is sinds enkele weken werkzaam als trainee bij Voldaan. In de zoektocht naar een baan om haar carrière mee te starten, stuitte ze op het online marketing vak. “De werkzaamheden spraken me eigenlijk veel meer aan dan de werkzaamheden die bij mijn eigen vakgebied horen. De combinatie tussen creativiteit en het analyseren, maakt dat ik het zo interessant vind. Je kan direct je resultaten meten en bijschaven wanneer nodig.”

Trainingsperiode

Voordat Hannah van start ging bij Voldaan, volgde ze eerst twee maanden een intensief trainingsprogramma om de basis van het vak onder de knie te krijgen. “De trainingen waren erg afwisselend, door de lessen van verschillende experts uit het vakgebied. Zo gingen we bijvoorbeeld aan de slag met video, SEO en advertising. Op deze manier leer je veel van de verschillende facetten van online marketing.”

De praktijk

Ondanks dat Hannah nog maar enkele weken ervaring heeft, voert ze al verschillende werkzaamheden zelfstandig uit. “De opgedane kennis van de trainingsmaanden kan ik direct toepassen. Ik ben onder andere begonnen met het maken van een SEO contentplanning. Dit betekent dat ik een planning heb gemaakt van de blogs die ik voor het komende jaar ga schrijven. Daarnaast heb ik al content online geplaatst en verschillende metatitels aangepast. Nu ben ik de resultaten aan het evalueren.”

Wil jij ook een carrièreswitch maken en aan de slag in de Online Marketing? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.

Plaats reactie