Het Technisch Assessment: wat kun je verwachten?

Rens Bressers

Technisch Manager

03-11-2022
2 min. read
Createment Insights

Je staat te trappelen om aan de slag te gaan met een Createment-traineeship en hebt je aangemeld voor een van onze vacatures. Check! De eerste stap? Een online test waarbij wordt gemeten of je in staat bent om snel te leren en je de stof eigen te maken. Gaat dit je goed af? Dan volgt het Technisch Assessment (TA) bij ons in Eindhoven. Een belangrijke ronde in onze selectieprocedure. Maar wat kun je daar nu van verwachten?

Jos, directeur van Createment, geeft graag tekst en uitleg: “Tijdens het TA krijg je in korte tijd behoorlijk wat informatie op je afgevuurd. Vervolgens kijken we of je met deze info verschillende problemen op kan lossen, in de tool waarin we gaan werken. Hiermee testen we of je aanleg hebt om onder tijdsdruk veel informatie tot je te nemen, onder de knie te krijgen en toe te passen. Eén van de vaardigheden die essentieel zijn voor iedere IT’er.” De nadruk ligt op het leren van nieuwe digitale vaardigheden, via programmeren. “Het TA is ontwikkeld voor mensen zonder programmeerkennis. We werken in een versimpelde omgeving en geven je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen.”

Wat meten we?

Tijdens het TA bekijken we hoe je scoort op onderdelen als logisch inzicht en analytisch denken. “Aan die verschillende onderdelen zijn scores verbonden,” licht Jos toe. “In de opdrachten zitten obstakels verwerkt, waardoor we kunnen meten welke opgaven je afrondt en hoe je deze problemen oplost. Aan de hand van deze scores wordt uiteindelijk bepaald of je het assessment hebt gehaald. Gedurende de ochtend bekijken we ook hoe zelfstandig je kunt werken en wat je doet met de tips die je krijgt.”

Wat ga je precies doen?

Eigenlijk willen we niet te veel verklappen. Maar we kunnen je wel een idee geven van de opdrachten. Tijdens de eerste opdracht leer je je eigen spel te maken. Jos: “Het gave hieraan is dat je het spel en de gemaakte aanpassingen direct zelf kan uitproberen. Dat is niet alleen leuk, het geeft je ook de bevestiging of je goed bezig bent of niet. Tijdens de uitleg kunnen we dan ook niet vaak genoeg zeggen: testen, testen, testen! Er is namelijk geen duidelijkere manier om te leren wat iets doet, dan het zelf te zien gebeuren.” In de tweede opdracht gaan we aan de slag in een virtuele omgeving en zie je het resultaat van jouw opdrachten verschijnen op je scherm.

Is de IT iets voor jou?

Hoewel de opdrachten van het assessment iets afwijken van het werk dat je uiteindelijk gaat doen, krijg je wel een idee of een digitaal beroep als IT’er bij je past. Je kunt het assessment dus ook als een testmoment voor jezelf zien. Misschien loop je helemaal happy naar buiten. Of je komt erachter dat het je totaal niet ligt. Wat jouw conclusie ook is, het heeft je hoe dan ook iets opgeleverd!

En dan? De volgende ochtend krijg je van ons een telefoontje. We vertellen je of je het TA hebt gehaald of niet. Ben je door? Dan gaan we dolgraag met jou op zoek naar de best passende functie en de ideale werkgever… en is een IT-carrière binnen handbereik!

Aanmelden voor een traineeship?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS