Je staat te springen om aan de slag te gaan met een Createment-traject en hebt je aangemeld voor een van onze vacatures. Check! Wij bellen je en leggen je uit wat de volgende stappen zijn. We maken kennis tijdens een Skypegesprek en vertellen je meer over de functie en de opdrachtgever. En dan? De volgende stap is het Technisch Assessment. Een belangrijke ronde in onze selectieprocedure. Maar wat kun je daar nu van verwachten?

“We hebben een eigen assessment ontwikkeld,” vertelt Anna, technisch geweten van Createment. “Eigenlijk testen we hiermee of de kandidaten aanleg hebben om zich binnen relatief korte tijd te ontwikkelen tot IT-professional.” De nadruk bij het assessment ligt op het leren programmeren. “Het is absoluut niet zo dat je van tevoren al moet kunnen programmeren. We werken in een versimpelde omgeving en geven je de informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen.”

Wat meten we?

Tijdens het Technisch Assessment bekijken we hoe je scoort op onderdelen als logisch inzicht en analytisch denken. “We werken hiervoor met scores,” licht Anna toe. “We houden bijvoorbeeld bij hoeveel opgaven je hebt kunnen afronden en op welke manier je de opdrachten hebt opgelost.” Aan de hand van deze scores wordt uiteindelijk bepaald of je het assessment hebt gehaald. Gedurende de dag bekijken we ook hoe je je opstelt, hoe zelfstandig je kunt werken en wat je doet met de tips die je krijgt. “Op deze manier proberen we een compleet beeld te krijgen van hoe iemand werkt en wat iemand kan."

Afbeelding bij Blog Anna.png
Anna Provoost: begeleider tijdens het Technisch Assessment

Wat ga je precies doen?

Dat kunnen we je natuurlijk nog niet vertellen... Maar we kunnen je wel een idee geven van de opdrachten waarmee je aan de slag gaat. Tijdens het ochtendprogramma leer je om je eigen spel te maken. “Het leuke hieraan is dat je het spel ook daadwerkelijk kunt uitproberen en je goed kunt zien wat er gebeurt als je dingen aanpast.” Gaaf hè? Daarna gaan we aan de slag in een virtuele omgeving en zie je het resultaat van jouw opdrachten verschijnen op je scherm.

Is IT iets voor jou?

We sluiten de dag af met een korte presentatie en dan zit het erop. Hoewel de opdrachten van het assessment afwijken van het werk dat je uiteindelijk gaat doen, krijg je gedurende deze dag wel een idee of IT bij je past. Je kunt het assessment dus ook als een testmoment voor jezelf zien. Misschien loop je helemaal happy naar buiten. Maar misschien kom je er wel achter dat je het toch niet zo heel leuk vond om met IT bezig te zijn. Wat jouw conclusie aan het einde van de dag ook is, het heeft je hoe dan ook iets opgeleverd.

En dan? De volgende ochtend kun je van ons een telefoontje verwachten. We vertellen je of je het Technisch Assessment hebt gehaald of niet. Ben je door? Dan kom je in aanmerking voor alle Createment-trajecten en gaan we aan de slag met het opbouwen van jouw digitale dossier. Daarna is het aan jou om je toekomstige werkgever te overtuigen! Benieuwd hoe je dat het beste kunt doen? Check dan eens deze tips bij solliciteren.

Plaats reactie