Je staat te springen om aan de slag te gaan met een Createment-traject en hebt je aangemeld voor een van onze vacatures. Check! Wij bellen je voor een eerste kennismaking en leggen je uit wat de volgende stappen zijn. De eerste stap is een online test waarbij wordt gemeten of je in staat bent om snel te leren en je de stof eigen te maken. Gaat dit je makkelijk af? Dan volgt het Technisch Assessment op locatie. Een belangrijke ronde in onze selectieprocedure. Maar wat kun je daar nu van verwachten?

“We hebben een eigen assessment ontwikkeld,” vertelt Jos, directeur van Createment. “Tijdens het assessment krijgt de kandidaat in korte tijd een stortvloed aan informatie op zich af. Vervolgens kijken we of je met deze informatie verschillende problemen op kan lossen, in de tool waarin we gaan werken. Hiermee testen we of je aanleg hebt om in korte tijd veel informatie tot je te nemen, onder de knie te krijgen en toe te passen. Eén van de eigenschappen die belangrijk zijn bij hedendaagse digitale beroepen.”

De nadruk van het Assessment ligt op het leren van nieuwe digitale vaardigheden, middels programmeren. “Het Technisch Assessment is ontwikkeld voor mensen zonder programmeerkennis. We werken in een versimpelde omgeving en geven je de informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen.”

Wat meten we?

Tijdens het Technisch Assessment bekijken we hoe je scoort op onderdelen als logisch inzicht en analytisch denken. “Aan de verschillende onderdelen binnen de opdrachten zijn scores verbonden,” licht Jos toe. “In de opdrachten zitten obstakels verwerkt. Middels deze obstakels zijn we in staat om te meten welke opgaven je afrondt en hoe je deze problemen oplost.” Aan de hand van deze scores wordt uiteindelijk bepaald of je het assessment hebt gehaald. Gedurende de dag bekijken we ook hoe je je opstelt, hoe zelfstandig je kunt werken en wat je doet met de tips die je krijgt.

Foto bij blog TA.png

Wat ga je precies doen?

Dat kunnen we je natuurlijk nog niet vertellen… Maar we kunnen je wel een idee geven van de opdrachten waar je mee aan de slag gaat. Tijdens het ochtendprogramma leer je om je eigen spel te maken. “Het gave hieraan is dat je het spel en de gemaakte aanpassingen direct zelf kan uitproberen. Naast dat het leuk is, geeft het je de bevestiging of je goed bezig bent of niet. Tijdens mijn uitleg kan ik dan ook niet vaak genoeg zeggen: testen, testen, testen! Er is namelijk geen duidelijkere manier om te leren wat iets doet, dan het zelf te zien gebeuren.” Gaaf hè! Daarna gaan we aan de slag in een virtuele omgeving en zie je het resultaat van jouw opdrachten verschijnen op je scherm.

Is IT of online marketing iets voor jou?

We sluiten de dag af met een korte presentatie en dan zit het erop. Hoewel de opdrachten van het assessment afwijken van het werk dat je uiteindelijk gaat doen, krijg je gedurende deze dag wel een idee of een digitaal beroep als IT’er of online marketeer bij je past. Je kunt het assessment dus ook als een testmoment voor jezelf zien. Misschien loop je helemaal happy naar buiten. Maar misschien kom je er wel achter dat je het toch niet zo heel leuk vond om met deze digitale omgeving bezig te zijn. Wat jouw conclusie aan het einde van de dag ook is, het heeft je hoe dan ook iets opgeleverd.

En dan? De volgende ochtend kun je van ons een telefoontje verwachten. We vertellen je of je het Technisch Assessment hebt gehaald of niet. Ben je door? Dan kom je in aanmerking voor alle Createment-trajecten en gaan we aan de slag met het opbouwen van jouw digitale dossier. Daarna is het aan jou om je toekomstige werkgever te overtuigen! Benieuwd hoe je dat het beste kunt doen? Check dan eens deze tips bij solliciteren.

Plaats reactie