Naast het ontwikkelen van technische vaardigheden gaan de trainees tijdens hun leertraject ook aan de slag met het ontwikkelen van soft skills. Hierbij worden zij begeleid door Performance Coach Vera, die de trainees meeneemt in een programma met soft skill trainingen en individuele oefeningen. Ook trainee Alaa volgt dit traject. Een tijdje geleden deed hij op aanraden van Vera een oefening om te kijken waar hij nu staat, ‘het functieprofiel’.

Wie is Alaa?

Alaa vluchtte enkele jaren geleden noodgedwongen vanuit Syrië naar Nederland, waar hij via de Refugee Talent Hub kennismaakte met Createment. In september vorig jaar begon hij aan zijn Createment-traject. Inmiddels is hij aan de slag bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar hij zich ontwikkelt tot IT’er.

Oefening: het functieprofiel

“Het functieprofiel beschrijft het takenpakket van een medewerker,” Aldus Vera. “Het geeft aan waar de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van iemand liggen. Op deze manier wordt zichtbaar wat de trainee al kan, wat goed gaat en waar iemand zich verder in kan ontwikkelen.”

Alaa: “Het functieprofiel geeft inzicht in de hard en soft skills die nodig zijn voor mijn functie. Dus dit gaat zowel over de technische vaardigheden als je persoonlijke vaardigheden. Soft skills zijn in de IT heel belangrijk. Als programmeur moet je bijvoorbeeld in oplossingen kunnen denken wanneer problemen zich voordoen, waarbij communicatieve vaardigheden en creativiteit van belang zijn.”

Foto Alaa.png
Trainee Alaa

Ontwikkeling

Eens per drie weken gaat Alaa in gesprek met zijn leidinggevenden om stil te staan bij de voortgang. De gesprekken worden gevoerd op basis van de functieprofielen die hij heeft ingevuld. “Inmiddels heb ik het functieprofiel twee keer ingevuld. Door de twee functieprofielen met elkaar te vergelijken wordt de groei die ik heb doorgemaakt zichtbaar.”

Hierdoor werd duidelijk dat Alaa op technisch gebied al erg goed is. Op het gebied van soft skills viel er nog wat winst te behalen. Hiermee ging hij de afgelopen periode dan ook aan de slag. “Ik merk zelf echt verschil. Communicatief ben ik veel sterker geworden. Ik vond het soms nog lastig om mensen aan te spreken of mezelf te uitten in een overleg. In Syrië was ik namelijk gewend om taken te krijgen en dit uit te voeren. Hier is overleggen met collega’s erg belangrijk en dit gaat me steeds beter af. Ook mijn leidinggevenden en collega’s zien dit en zijn erg positief. Zij proberen me waar mogelijk dan ook te helpen”, aldus Alaa.

Wil jij ook een carrièreswitch maken naar de IT en jezelf blijven ontwikkelen? Bekijk dan eens onze vacaturepagina voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.

Plaats reactie