Ongeveer 1,5 jaar geleden startte Jasper via een Createment-traject als trainee Functioneel Applicatiebeheerder bij VolkerWessels Infra ICT. Inmiddels heeft hij een functie switch gemaakt en is hij werkzaam als Scrum Master van twee Scrum teams binnen VolkerWessels Infra ICT. Wij interviewden hem over deze rol.  

Scrum

Scrum is inmiddels niet meer weg te denken uit de IT-wereld. Een tijd geleden ging ook VolkerWessels Infra ICT aan de slag met Scrum. “Scrum is een manier van werken waarin we in korte periodes werken. Dit zijn sprints van twee weken. Elke sprint is opgedeeld in taken. In ons geval gaan we aan de slag met stukken software. Aan het eind leveren we dit op aan onze stakeholders”, aldus Jasper.

“Het werken met Scrum zorgt er ook voor dat we efficiënter kunnen werken. Elk teamlid is verantwoordelijk. Dit zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen overnemen. Het werken in korte periodes maakt het daarnaast mogelijk om onze werkzaamheden op tijd bij te sturen wanneer nodig.”

Afbeelding Jasper.png

Scrum Master

“Als Scrum Master ben ik niet verantwoordelijk voor het uitvoeren van de taken, maar het beheer van het werkproces. Ik zorg ervoor dat het team zo goed mogelijk hun werk kan doen. Wanneer iets het team hierin beperkt, ben ik er om te kijken hoe dit kan worden opgelost. Ook faciliteer ik de verschillende sessies en zorg ik ervoor dat de skills van het team op peil zijn. Daarnaast coach en motiveer ik het team om de manier van werken zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat het team elke sprint weer een stukje beter wordt.”

Een jaar geleden had Jasper niet verwacht dat zijn functie er zo uit zou zien. “Een jaar geleden werkten wij nog niet met Scrum. Ongeveer negen maanden geleden was er sprake van een transitie en zijn we hiermee begonnen. Ik vond Scrum altijd al erg interessant, dus toen we binnen VolkerWessels Infra ICT hiermee aan de slag gingen was ik erg enthousiast. Op dat moment keek ik vanaf de zijlijn met een ingehuurde Scrum Master mee. Drie maanden later werd ik zelf Scrum Master van dit team.”

Werken als Scrum Master

Jasper is Scrum Master van twee Scrum teams binnen VolkerWessels Infra ICT. “Een werkdag als Scrum Master is erg divers. Je hebt op een dag verschillende sessies. Ik zit dan ook veel samen met de teams en ieder team heeft een iets andere aanpak. Dit zorgt voor veel afwisseling in mijn werk. De afwisseling en het continu verbeteren is dan ook wat ik het leukste vind aan mijn werk.”

Wil jij net als Jasper de stap maken naar de IT en ontdekken welke mogelijkheden er zijn? Check dan eens onze vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie