Stel, je hebt een leuke opleiding afgerond en hebt een mooie baan gevonden. Tenminste, dat dacht je. Maar wat als blijkt dat die baan je niet écht gelukkig maakt? Geen paniek. Met de juiste persoonlijkheid en een goed stel hersens kun je je carrière op elk moment een andere richting in sturen. Maar hoe ontdek je welke richting je op wil?

“Je gaat met veel plezier naar je werk als je kunt doen waar je echt goed in bent,” aldus Performance Coach Vera Vorstenbosch. “Het is belangrijk dat je naar jezelf durft te kijken en zo kunt ontdekken wat jouw talent is.” Deze stappen helpen je daarbij!

1. Energie

Stel jezelf de vraag waar jij echt energie van krijgt. Wat zou jij ook in je vrije tijd kunnen doen? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Iets waar jij energie van krijgt, kun je vol overgave doen. En dat is zeker nodig als je jouw talent verder wil ontwikkelen en die droombaan wil bemachtigen.

2. Succesverhalen

Bedenk eens welke projecten, banen of taken jou een gevoel van succes gaven. Wat heb je in het verleden gedaan waar je nog steeds met veel voldoening op terugkijkt? En wat was precies jouw rol daarin? Grote kans dat je daarvoor een van je talenten gebruikt hebt!

3. In gesprek

Stel deze vragen niet alleen aan jezelf maar ook aan anderen! Zo kun je nieuwe inzichten krijgen of je eerdere conclusies bevestigen. Door in gesprek te gaan met vrienden, familieleden en (oud-)collega’s verzamel je input die je een compleet beeld van jezelf geeft.

4. Probeer!

Heb je een rode draad ontdekt in alle verkregen antwoorden? Ga er dan mee aan de slag! Misschien ben je erachter gekomen dat je jouw talent nog niet dagelijks gebruikt. Durf je dan te oriënteren op die nieuwe baan waarbij jouw talent wel centraal staat. Ga in gesprek met mensen die dit talent ook gebruiken en probeer je eens volledig hierop te focussen!

Kom je er nu achter dat je talent hebt voor IT? Dan gaan wij graag samen met jou aan de slag om dit talent verder te ontdekken én ontwikkelen in een baan waar jij echt gelukkig van wordt. Kijk eens bij de vacatures of neem contact met ons op!

Plaats reactie