Je hebt gesolliciteerd op een van de IT-traineeships en hebt ons kunnen overtuigen van jouw motivatie en talent voor IT. Nu ga je indruk maken op je toekomstige werkgever. Tenminste, daar ga je je best voor doen. Je gaat in gesprek met de manager of voert meerdere korte gesprekken met verschillende personen binnen de organisatie waar je graag wilt werken. Maar hoe ga je zo’n sollicitatiegesprek aan? En waar moet je op letten?

Allereerst is het belangrijk dat je je beseft dat dit gesprek waarschijnlijk anders zal zijn dan de sollicitaties die je hiervoor hebt meegemaakt. De kans is namelijk groot dat je solliciteert op een traineeship in een totaal andere richting dan waar je voor gestudeerd hebt. Misschien heb je al een klein beetje zelfstudie gedaan maar waarschijnlijk heb je nog weinig tot geen inhoudelijke kennis voor deze job. Is dat erg? Nee. Want dat wordt ook helemaal niet van je verwacht. Daar ga je juist de komende 14 maanden aan werken. Maar het betekent wel dat je je gesprekspartner op een andere manier moet overtuigen.

Motivatie

Het lijkt misschien een inkopper, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Het ontbreken van de inhoudelijke (IT-)kennis maakt je motivatie voor deze baan éxtra belangrijk. Ben je zelf niet helemaal overtuigd dat je deze richting op wil? Dan is de kans groot dat iemand anders er met de baan vandoor gaat. Het traineeship betekent lange dagen, bergen nieuwe informatie en knarsende hersens. Maar het gaat je lukken als je hard werkt, IT gaaf vindt en er alles van wilt weten. Daarom moet jij je toekomstige werkgever kunnen overtuigen van jouw drive om het vak te leren en je volledig te storten op je nieuwe carrière.

eq9t7587_Cropped.jpg

Match met de organisatie

Oké, dat je deze baan wil is nu duidelijk. Maar waarom wil je bij deze organisatie werken? Wat spreekt je aan? Waarom pas jij bij dit bedrijf? En waarom wil je hier na 14 maanden ook echt in dienst treden? Het is belangrijk dat je deze vragen kunt beantwoorden. Je kunt je hierop het beste voorbereiden door onderzoek te doen naar het bedrijf. Ga op zoek naar informatie via de website en, indien aanwezig, de werken-bij-pagina. Zoek naar aanknopingspunten en gebruik die tijdens je sollicitatiegesprek.

Wat breng jij mee?

Je hebt misschien nog geen relevante IT-kennis en ervaring, maar je hebt vast andere kwaliteiten! Welke kennis en ervaringen van voorgaande studies of banen neem je mee naar de organisatie? En waarmee onderscheid jij je van andere kandidaten? Met andere woorden, wat voeg jij persoonlijk toe aan je nieuwe team? Probeer het antwoord op deze vragen te onderbouwen met voorbeelden. Zo laat je een goede indruk achter van wie jij bent en wat jouw toegevoegde waarde is.

Je kunt je dus voorafgaand aan het sollicitatiegesprek voorbereiden op vragen over jouw motivatie, je match met het bedrijf en jouw toegevoegde waarde in het team. Maar, minstens zo belangrijk, wees vooral jezelf. Zie het als een open gesprek en ontdek of je een klik hebt met je toekomstige manager, of je binnen het huidige team zou passen en of je bij deze organisatie op je plek zou zitten. Want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkst!

Plaats reactie