Vijf maanden geleden startte voor Marianne het traineeship bij Alliander. In haar eerste weken als Business Intelligence trainee, werd ze door oud-trainees Bram en Yuri gevraagd om aan te sluiten bij het project 'innovatie vrijdag', een eigen initiatief van de trainees voor het delen van kennis en het oppakken van nieuwe ideeën. Meer hierover vertellen zij in deze blog.


Innovatie vrijdag

Tijdens het traineeship krijgen trainees ruimte voor zelfstudie, met als doel het opbouwen van kennis. Voor oud-trainee Yuri was vrijdag zijn zelfstudiedag. Al snel merkte hij tijdens zijn zoektocht naar nieuwe kennis, dat hij vastliep wanneer er geen boek of training beschikbaar was over het onderwerp. Hij besloot om hier iets mee te doen en zo ontstond het project ‘innovatie vrijdag’.

Yuri: “Het doel van ‘innovatie vrijdag’ is het opdoen van nieuwe kennis. We pakken projecten aan met een innoverend karakter, die we zelf interessant vinden en waar we energie van krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld projecten die binnen Alliander op dat moment geen prioriteit hebben. Zonder deadlines te stellen gaan wij hier vrijblijvend mee aan de slag.”

Eens in de twee weken komen Marianne, Bram en Yuri hiervoor samen. “Toen Bram en Marianne startten bij Alliander heb ik hen vrij snel betrokken bij het project,” aldus Yuri. “Trainees hebben specifiek gekozen voor het IT-vak, pakken snel dingen op en hebben veel interesse in het vakgebied. Dat is erg belangrijk bij een innoverend project als dit.”

Foto Marianne, Yuri, Bram.png
Bram, Yuri en Marianne bij Alliander

Kennis delen

Om ervoor te zorgen dat iedereen over de nodige kennis beschikt, is afgesproken dat ze pas verdergaan met een onderwerp als iedereen het begrijpt. Marianne: “Aangezien ik minder lang werkzaam ben in het IT-vak, is dit voor mij erg waardevol. Het geeft me ook meer context over zaken die net buiten mijn directe werk liggen. En daarnaast kan ik hier altijd vragen stellen, waar tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden niet altijd tijd voor is.”

Ook de ontwikkeling van Bram en Yuri gaat erg hard. Binnen de afdeling kunnen zij nu makkelijk meepraten op hoger niveau en hebben ze aardig wat inzicht in het landschap van Business Intelligence. Bram: “Het project ‘innovatie vrijdag’ heeft daar zeker aan bijgedragen. Het geeft je de ruimte om vragen te stellen wanneer je ergens tegen aanloopt en dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen.”

Yuri voegt daar aan toe: “Het bevalt extreem goed om dit samen te doen. Wanneer je voor je gevoel tegen een muur aan loopt, is dat voor een van de andere teamleden misschien helemaal geen muur. Hierdoor kun je elkaar sneller verder helpen en bouwen we samen aan nieuwe kennis.”

Wil jij je graag verder ontwikkelen en de stap maken daar de IT? Bekijk dan de vacature voor ons huidige traineeship bij Alliander of neem contact met ons op.

Plaats reactie