De aanhoudende krapte op de IT arbeidsmarkt vraagt om een andere manier van recruitment: van typische recruitment naar IT talentontwikkeling. Maar dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want ondertussen loopt het tekort aan IT personeel hard op. In een eerdere blog schreef ik al over de oplossing die de Createment methode hiervoor biedt: “If you can’t find them, create them.”

In plaats van te vissen in een vijver die op uitdrogen staat, gaan we bij Createment allereerst op zoek naar slimme mensen met passie en talent voor het vak. En als we deze mensen gevonden hebben, dan maken we er bijvoorbeeld software developers, data-analisten of online marketeers van. We “creëren” dus IT personeel. Ik leg je uit hoe dit in de praktijk werkt.

De toekomst van IT talentontwikkeling: de Createment methode

Als gezegd begint het bij allemaal met een uitgebreide zoektocht naar mensen met talent om het vak snel te leren én de juiste drive om zichzelf te ontwikkelen. Deze talenten gaan gedurende 14 maanden aan de slag met het ontwikkelen van de gevraagde hard en soft skills om de werkzaamheden uiteindelijk succesvol en zelfstandig uit te kunnen voeren. Een pittig traject waarin de trainees intensief begeleid en gecoacht worden. Het resultaat? Na 14 maanden een vaste baan voor het IT talent en een vaste collega voor het IT team.

tijdlijn createment IT proces.png
Tijdslijn van een Createment traject

Werving & testen

Om gericht op zoek te gaan naar IT talenten, definiëren we samen met de opdrachtgever de gewenste persona’s (of: profielen). Daarbij omschrijven we niet alleen de harde skills, maar nadrukkelijk ook de persoonlijke kenmerken en karaktertrekken die de kandidaat nodig heeft om goed te passen in de organisatie en het team waar hij of zij komt te werken.

Om de IT talenten vervolgens binnen 14 maanden het vak te leren, is het essentieel dat ze beschikken over het juiste leervermogen, bovengemiddeld technisch inzicht en de juiste drive. Dit testen we aan de hand van een drietal tests. De belangrijkste, en zwaarste, hiervan is het Technisch Assessment waarbij de kandidaten aan de slag gaan met het kraken van twee technische cases. Één ding weten we zeker: de kandidaten die deze testrondes doorstaan hebben het in zich om binnen 14 maanden het vak te leren.

De opleidingsperiode

Met deze talenten gaan we het traineeship in. Omdat de trainees mogelijk een andere achtergrond hebben, is het belangrijk ze eerst van een goede IT basis te voorzien. Deze krijgen ze tijdens de eerste 2 maanden, waarin ze aan de hand worden genomen door ervaren IT trainers. De inhoud van de trainingen is nauwkeurig afgestemd op de praktijk bij de opdrachtgever, zodat ze daarna zo snel mogelijk up & running zijn in hun nieuwe team. De feedback die we vaak krijgen van de trainees is dat ze het “zeer intensief” maar vooral heel erg leuk vinden. Lees hier meer over in de blog van trainee Tim of bekijk de Alliander video onderaan deze blog.

Learning on the job

Dan is het tijd om in de praktijk aan de slag te gaan. Gedurende 12 maanden leert de trainee het vak bij het bedrijf waar hij of zij later in dienst gaat. Zo creëren we dus geen algemeen omgeschoolde junior IT’er, maar een gemotiveerd IT talent dat vanaf het begin voor de organisatie kiest en binnen het eigen IT team is opgeleid.

Gedurende deze fase wordt de trainee intensief begeleid door een performance coach met topsportachtergrond, die de trainee helpt bij het behalen van de vooraf opgestelde doelen en het beste uit zichzelf te halen.

Jr. IT’er in dienst

Zo zorgen we ervoor dat de trainee zich binnen 14 maanden ontwikkelt tot een junior IT professional die je maar al te graag in dienst neemt. En met succes, want tot nu toe gaat ruim 97% van alle trainees die het traject gestart zijn, na het traineeship in dienst bij de opdrachtgever!

IT talentontwikkeling voor Alliander

Dit doen we inmiddels voor organisaties als de Volksbank, de Belastingdienst, Achmea en Alliander. In onderstaande video legt IT Manager Wietse Roozendaal uit hoe de Createment methode bij Alliander in de praktijk wordt toegepast en wat dit de organisatie oplevert.

Benieuwd wat Createment kan betekenen voor jouw organisatie? De koffie staat klaar! Neem online contact met ons op of bel Jeroen op +31 6 46877798.

Plaats reactie