Ernst maakte tijdens zijn universitaire studie Elektrotechniek kennis met programmeren. Iets wat hem erg goed lag en waarvan hij dacht: “Dit is wat ik wil doen!”. Vijf maanden geleden startte hij aan het traineeship tot Technisch Consultant bij VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling.

Technisch Consultant

Ernst werkt als trainee Technisch Consultant in het ERP (Enterprise Resource Planning) team bij VolkerWessels. “Ik werk met het boekhoudprogramma Navision, dat door de verschillende divisies van VolkerWessels wordt gebruikt. Wanneer zich een technisch probleem voordoet in het programma, krijg ik een melding binnen. Als Technisch Consultant ga ik dan aan de slag met het oplossen van het probleem.”

Een baan die volgens Ernst erg afwisselend is. “De foutmeldingen die je binnenkrijgt zijn iedere dag anders. Tijdens je werkzaamheden ben je bezig met logisch nadenken, problemen oplossen en programmeren. Daarnaast is het een ondersteunende functie waarbij je mensen helpt. Deze afwisseling maakt dat ik mijn baan zo leuk vind.”

Ontwikkeling als IT-trainee

Na de nodige trainingen op IT-vlak, startte Ernst na een maand bij VolkerWessels. De eerste week stond vooral in het teken van meekijken met collega’s. “Door mezelf goed in te lezen, kon ik al vrij snel zelfstandig foutmeldingen oplossen.” Ernst kreeg van zijn team dan ook complimenten over de snelheid waarmee hij zijn werkzaamheden heeft opgepakt. “Ik voelde me direct op mijn plek binnen het team. In het begin had ik nog een beperkte toegang tot de grote database waar we mee werken. Inmiddels heb ik al meer rechten gekregen en hebben mijn collega’s niet eens altijd meer in de gaten dat ik trainee ben.”

Foto Ernst 2.png
Trainee Ernst bij VolkerWessels

Voortzetten ontwikkeling

In de eerste weken van het traineeship ging Ernst naar een lezing van Dutch Dynamics. Dutch Dynamics deelt kennis en ervaring rondom Microsoft Dynamics Software, de huidige noemer voor alles wat Navision is. “Door Dutch Dynamics te volgen blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Software. Binnen Navision bij VolkerWessels gaan er ook enkele veranderingen plaatsvinden. Alles gaat naar de Cloud. Voorlopig zijn we nog wel even bezig met dit proces en is er voor mij genoeg te leren,” aldus Ernst.

Wil jij net als Ernst je carrière een andere wending geven en de overstap maken naar de IT? Bekijk dan de vacaturepagina voor de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie