CHECK! Dat diploma is in the pocket! Je hebt een afgeronde opleiding in psychologie, economie, wiskunde, taalwetenschap of iets anders interessants. Maar nog geen uitdagende baan die je écht gelukkig maakt en waarbij jouw talenten 100% tot zijn recht komen. In je vrije tijd zit je het liefst uren te gamen, ben je de technische hulplijn van je familie en vrienden, vraag je je af hoe de apps op je telefoon precies werken of houd je alle technische ontwikkelingen nauw in de gaten. Herkenbaar? Dan is een IT traineeship misschien wel iets voor jou!

Als jij het aandurft, halen wij de IT’er in je naar boven. Het resultaat: na 14 maanden een vaste baan in een vakgebied waar toekomst in zit. Hoe dat precies werkt? We leggen het je uit!

1 - Past het traineeship bij mij?

Jij zet de eerste stap door je aan te melden voor een van onze vacatures. Wij nemen contact met je op voor een telefonisch interview, waarin we het selectieproces doornemen en bekijken of het traineeship aansluit bij jouw wensen en kwaliteiten. Vervolgens testen we o.a. je leervermogen, analytisch vermogen en oplossingsgerichtheid door middel van een tweetal assessments. Overleef je deze testfase? Dan weten we zeker dat jij het in je hebt om aan de slag te gaan als IT-specialist, ook als je geen achtergrond in IT hebt! Vervolgens heb je een Skype gesprek en onderzoeken we of jouw motivatie om de IT-branche te veroveren aansluit bij de beschikbare vacatures.

EQ9T7428.jpg

2 - Verleid je werkgever

Wij zijn 100% overtuigd van jouw talent voor IT. Nu is het aan jou om de opdrachtgever te overtuigen. Samen ontwikkelen we een digitaal dossier met je cv, je testresultaten en een aantal korte video’s waarin je reageert op prikkelende stellingen en vragen. Dit alles geeft je potentiële werkgever een goed beeld van wie je bent en wat je kunt. Tijdens een persoonlijk gesprek ontdek je of het klikt met je manager en de organisatie. Is dat zo? Dan start hier jouw IT-carrière!

3 - ICT-trainingen

Tijdens de eerste twee maanden ‘in de schoolbanken’ word jij klaargestoomd voor je eerste IT-werkzaamheden. Dat betekent toeterende oren, krakende hersens en bergen informatie. Omdat je hard werkt en IT gaaf vindt, pik je alles in no-time op! Je legt de basis waarmee je aan de slag kunt bij de opdrachtgever.

Blog Jeroen 3.png

4 - Learning on the job

YES! Tijd om jouw talent naar de praktijk te brengen. Hoe werkt het precies? Aan de ene kant heb je een senior IT-collega die je begeleidt en al zijn kennis met je deelt. Aan de andere kant heb je je coach, een (ex-)topsporter, die precies weet wat presteren inhoudt en hoe je het beste uit jezelf haalt. Samen met jouw mede-trainees vormen zij jouw leeromgeving, waarin jij werkt om je persoonlijke doelen en targets te behalen en je hard & soft skills verder te ontwikkelen. Je voert projecten uit, pakt steeds meer werkzaamheden zelfstandig op en behaalt certificaten die precies aansluiten bij jouw leertraject en functie.

5 - Je bent nu IT-professional

Gefeliciteerd, je hebt het verdiend! Je hebt je talent gedurende 14 maanden ontwikkeld en bent nu IT-professional. Dat betekent: een vaste baan bij het bedrijf dat je inmiddels door en door kent en je volop groeikansen biedt. En dat heb je helemaal aan jezelf te danken!

Overtuigd? Zet de eerste stap door je aan te melden voor een van onze vacatures. Dan nemen we je mee naar level 1 en creëren we samen jouw nieuwe carrière in de IT!

Plaats reactie