Een traineeship is een mooie kans, maar vaak ook een behoorlijke sprong in het diepe. Nieuwe collega’s, een nieuwe organisatie en een totaal nieuw vakgebied. Wat moet je je daarbij voorstellen?

Een aantal maanden geleden besloot ook Martijn om het roer om te gooien. Hij stopte met het ondernemerschap en maakte de switch van de evenementenbranche naar de IT. Inmiddels is hij al een tijdje aan de slag bij de Volksbank als trainee Software Developer en kan hij je precies vertellen hoe het in zijn werk gaat.

Trainingsmaanden

Tijdens de eerste weken van het traineeship leggen de trainees de basis om in de praktijk aan de slag te kunnen. Martijn: “Toen ik begon aan de trainingsperiode had ik er niet heel bewust over nagedacht hoe het zou zijn. Ik heb het een beetje over me heen laten komen. Uiteindelijk bleek het wel pittiger te zijn dan ik had verwacht.” De trainingen die Martijn volgde, stonden in het teken van programmeren en Java. “In het begin kan het best overweldigend zijn. Je krijgt veel nieuwe informatie in een korte tijd, maar met deze trainingen kan je wel een goede basis leggen. Vervolgens kon ik me bij de Volksbank op mijn eigen tempo verder ontwikkelen.”

Start bij de Volksbank

In september begon Martijn bij de Volksbank. “Tijdens de eerste week wilde ik me zo snel mogelijk nuttig maken voor het team,” vertelt Martijn. “Achteraf zie ik in dat je dat helemaal niet kunt verwachten in de eerste week. Als je bij een nieuw team komt is het helemaal niet erg om een tijdje mee te kijken en te zien wat er allemaal gebeurt.” Dat is uiteindelijk ook wat Martijn gedaan heeft. “Ik keek mee met collega’s en ging daarnaast zelfstandig aan de slag met studeren. Op deze manier waren mijn dagen meteen goed gevuld.”

IMG_1716.JPG
Trainee Martijn bij de Volksbank

Teamwork

Martijn: “De Volksbank staat bekend om het ‘bankieren met de menselijke maat’. Ik had dus wel verwacht dat teamwork een grote rol zou spelen en dat bleek ook zo te zijn.” Martijn is onderdeel van een Scrumteam. “Iedereen vindt het team belangrijk en samen werken we aan een steeds beter team. Hier gaan we over in gesprek. We spreken uit waar het beter kan.” Niet alleen in zijn team, maar op de hele afdeling is samenwerking belangrijk. “We hebben teamplayers nodig en ik merk dat daar tijdens sollicitaties ook op wordt gelet.”

Leercurve

Het doel van het traineeship is dat Martijn na 14 maanden volledig mee kan werken als junior Software Developer. “Ik had verwacht dat deze ontwikkeling heel geleidelijk zou gaan,” vertelt Martijn. “Maar ik heb het gevoel dat in een aantal weken tijd ineens het kwartje gevallen is. Dat was voor mij ongeveer vier weken geleden.” Voor Martijn lijkt het of al dat harde werken ineens zijn vruchten afwerpt. Hij vervolgt: “Ik heb niet meer het gevoel dat ik mijn hoofd boven water aan het houden ben en heb juist vertrouwen in het werk dat ik doe. Ik kan nu echt een bijdrage leveren aan het team en dat is heel fijn.”

Doelen stellen

Tijdens het traineeship krijgt Martijn begeleiding van Performance Coach Vera. “Meteen vanaf het begin van het traject is Vera betrokken geweest. Ik merk dat de begeleiding veel toevoegt, ook nu ik aan de slag ben bij de Volksbank. Zo hebben we het bijvoorbeeld gehad over het stellen van doelen.” Martijn beseft dat zijn ontwikkeling een geleidelijk traject is. “Ik werk aan een langetermijndoelstelling en deze heb ik opgeknipt ik kleinere doelen. Zo maak ik door middel van vijf kleine stappen, een hele grote.”

We zijn opnieuw op zoek naar collega’s voor de Volksbank. Wil jij net als Martijn aan de slag als Trainee Software Developer? Lees alles over het traject in de vacature ‘IT Traineeship: Software Developer - zonder ervaring in de IT’.

Plaats reactie