Vier maanden geleden begon voor Jalal  het Createment-traject. Met zijn diploma Business Administration en Management op zak vluchtte hij in 2014 noodgedwongen vanuit Syrië naar Nederland. In Nederland volgde hij een cursus waar hij kennismaakte met programmeren. Via de Refugee Talent Hub kwam hij bij Createment terecht en inmiddels is hij werkzaam als trainee Software Developer bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In deze blog vertelt Jalal meer over zijn eerste maanden als IT-trainee.

Software Developer

Bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werkt Jalal als Junior Software Developer. Jalal: “Dit houdt in dat ik applicaties ontwikkel voor verschillende onderdelen van het Ministerie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het SAP Framework. We werken daarom voornamelijk met de programma’s SAP en ABAB. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat gebruikers makkelijk hun zaken kunnen regelen in het portaal van het Ministerie.”

Foto onbewerkt Jalal.png
Trainee Jalal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ontwikkeling

Jalal: “Tijdens de eerste weken bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heb ik voornamelijk meegekeken met mijn collega’s. Je komt op een nieuwe plek terecht, daarom lag de focus eerst op het kennismaken met mijn collega’s, de manager, het kantoor en de manier van werken. Het was erg wennen, maar elke week gaat het beter.” De eerste weken stonden voor Jalal in het teken van kennismaken. Nu houdt hij zich bezig met technische taken. “Ik heb nu mijn eigen taken, waarvoor ik zelf aan de slag ga met het zoeken naar een oplossing. Deze werkzaamheden hebben te maken met de ontwikkeling van apps. Wanneer ik ergens niet uitkom kan ik altijd bij mijn collega’s terecht voor hulp.”

Werken bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

“Bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hangt een goede sfeer. Dat maakt het werken hier erg fijn. Daarnaast heb je buiten je werkzaamheden om veel vrijheid. Nu ben ik voor het uitvoeren van mijn werkzaamheden nog veel aan het leren en uitzoeken. Mijn doel is om binnen een paar maanden de programma’s SAP en ABAB goed te begrijpen, zodat ik er het beste uit kan halen en volledig zelfstandig aan de slag kan.”

Wil jij net als Jalal een carrièreswitch maken naar de IT? Bekijk dan eens onze vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie