Drie maanden geleden startte Jasper aan het Createment-traject. Na zijn baan in de logistiek, waar hij kennismaakte met Systeembeheer, besloot Jasper de stap te zetten naar de IT. Inmiddels is hij twee maanden werkzaam als trainee Applicatiebeheerder bij VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling.

Applicatiebeheer

Jasper is bij VolkerWessels werkzaam als trainee Applicatiebeheerder in het Office 365 team. “Ik zorg ervoor dat de gebruikers de weg weten binnen Office 365. Dit betekent bijvoorbeeld dat we ons bezig houden met het opmaken van site constructies en het installeren en aanmaken van applicaties. Wanneer er een nieuwe applicatie wordt aangemaakt, instrueren we de gebruiker over de werking hiervan. We leren hen dan bijvoorbeeld hoe de applicatie is opgebouwd en hoe je dingen daarin kan aanmaken,” aldus Jasper.

Aan de slag bij VolkerWessels

Voordat Jasper van start ging bij VolkerWessels, volgde hij een maand trainingen over onderwerpen als Scrum, Netwerkbeheer, Office 365 en Sharepoint. “Door de trainingsmaand was ik enigszins voorbereid op mijn werkzaamheden als Applicatiebeheerder. De eerste week bij VolkerWessels heb ik met mijn collega’s meegekeken. Dat moet wel want je weet nog niet hoe alles in elkaar steekt. Meekijken is niet echt mijn ding, ik wilde al snel aan de slag. Mijn doel was dan ook om zo snel mogelijk onafhankelijk te kunnen functioneren en iets toe te voegen aan het team.”

Blog Jeroen 3.png

Ontwikkelproject

Jasper wilde zichzelf zo snel mogelijk ontwikkelen en iets toevoegen aan het team. “In de tweede week gaf ik bij de Product Owner aan dat ik graag zelfstandig iets wilde oppakken. De Product Owner gaf me een project en daar ben ik helemaal op los gegaan. Voor dit project moest er een applicatie ontwikkelt worden, die Product Owners kunnen gebruiken om een bepaalde waarde te berekenen. Aan mij de taak om uit te zoeken wat voor applicatie daar geschikt voor was en of ik het kon maken.”

Inmiddels is dit project succesvol afgerond en wordt het door de Product Owners gebruikt. Jasper: “Door dit project ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen. Ik probeer alles uit te zoeken en het zo snel mogelijk te begrijpen. Nu kan ik ongeveer 95% van de werkzaamheden zelfstandig uitvoeren. Dat is snel, maar dat wilde ik ook. Als je er niet zelf achteraan gaat, denk ik dat dit proces langer duurt.”

Agile werken

Sinds enkele maanden is VolkerWessels overgestapt naar het agile werken, wat tegenwoordig in het IT-vak een erg populaire manier van werken is. “Bij het agile werken, wordt er gekeken naar het doel en wordt er minder vastgehouden aan het middel om dit te bereiken. Dit is erg prettig en geeft je meer vrijheid in de invulling om het doel te behalen. Verder vind ik het erg leuk dat het werk wat ik doe veelzijdig is. Je bent in contact met verschillende gebruikers en soorten vragen. Je hebt grote opdrachten en kleine opdrachten. Deze afwisseling maakt het erg leuk.”

Wil jij net als Jasper aan de slag in een IT-team en jezelf ontwikkelen? Bekijk dan onze vacaturepagina voor de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie