Solliciteren begint vaak bij het updaten van je cv. Maar hoe belangrijk is een cv eigenlijk nog? En wat zet je er wel of juist niet in? Tammy, Talent Scout bij Createment, bekijkt dagelijks cv’s en heeft een aantal tips voor je!

Hoewel we bij Createment de nadruk leggen op het ontdekken van jouw IT-talent, is ook het cv belangrijk in het sollicitatieproces. “Voor mij is een cv nog steeds van toegevoegde waarde,” vertelt Tammy. “Met alle gegevens uit het cv wordt het digitale dossier compleet gemaakt wanneer je op sollicitatiegesprek gaat bij de opdrachtgever.” Maar, minstens zo belangrijk: “Door het cv te bekijken krijg ik meteen een indruk van jou en jouw ambities.” Tenminste, als je het goed doet.

1. Vertel ons over jouw ambitie

Je bent op zoek naar een baan. Maar waarom? Waar ligt jouw ambitie, of passie? Omschrijf dit in een prikkelende bio bovenaan je cv en grijp daarmee meteen de aandacht. “De harde skills kunnen we je leren. Wat jouw drijfveren zijn en waar jouw passie ligt, dat kunnen we niet veranderen. En juist daarom is het belangrijk dat dat matcht met het bedrijf waar je wil werken,” legt Tammy uit.

2. Focus op talent

“Welke opleiding je hebt afgerond en bij welke organisaties jij ervaring hebt opgedaan vinden we minder belangrijk. Wij, maar ook onze opdrachtgevers, zijn benieuwd naar jouw talenten en kwaliteiten,” legt Tammy uit. Het gaat dan vooral om skills die van toegevoegde waarde zijn voor de baan waarop je solliciteert. “Laat deze vaardigheden eruit springen op je cv en zet ze het liefst boven je opleidingen en werkervaring.”

3. Kort maar krachtig

“Heb je een aardige lijst met werkervaring? Dan is het tijd voor een cv-facelift,” aldus Tammy. Hoe je dat doet? “Kijk kritisch naar wat je kan schrappen zodat je de functies en resultaten waar je echt trots op bent de meeste aandacht kan geven. En vraag jezelf af welke kennis en ervaring relevant is voor de functie waarop je solliciteert.” Probeer je cv niet langer dan 2 pagina’s te maken, zodat je een krachtige eerste indruk achterlaat.  

Veel succes met het updaten van jouw cv! En heb jij passie voor IT? Check dan vooral ook even onze vacatures. En wellicht heb je Tammy dan binnenkort aan de telefoon.

Plaats reactie