In september vorig jaar startte het traject voor acht trainees bij Alliander. Na twee maanden intensieve training sprongen ze in het diepe en gingen aan de slag bij diverse teams op verschillende locaties van dit grote netwerkbedrijf. Al snel bleek dat de werkzaamheden verre van hetzelfde zijn. Reden voor Bram van Buuren, trainee Business Intelligence, om een meeting te organiseren om van elkaar te leren.

Ieder van de trainees organiseert op een vrijdag een sessie waarin ze elkaar vertellen over de werkzaamheden, projecten en ervaringen. “Je merkt dan goed dat de projecten waaraan we werken heel verschillend zijn. Maar het kan ook zo zijn dat je erachter komt dat de werkzaamheden juist overlappen,” vertelt Bram. “Dat is fijn, want zo weet je aan wie je bepaalde vragen kunt stellen en zo kunnen we elkaar verder helpen.”

Ook de andere trainees zijn enthousiast over de meetings. Zo vertelde Robbert tijdens zijn sessie over het systeem dat hij bouwt voor meldingen van storingen in het netwerk. Voor een aantal collega’s was zijn werkwijze herkenbaar. In de video hieronder vertelt Robbert meer over de meetings.

Op deze manier leren de trainees van en met elkaar. “We zijn als groep met het traineeship gestart,” vertelt Robbert. “Dat is fijn omdat we steun bij elkaar kunnen vinden. Al is het maar het idee dat je niet alleen bent en elkaar op kunt zoeken om bijvoorbeeld te lunchen.” Dit maakt het toch een stuk makkelijker om je weg te vinden binnen een groot bedrijf als Alliander.

Van Alliander krijgen de trainees alle ruimte om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Volgens trainee Jetse werpt dat ook zijn vruchten af. “Lid zijn van de groep trainees zorgt ervoor dat ik beter kan functioneren binnen Alliander. Zo leer ik het bedrijf beter kennen en kom ik erachter wat er in andere teams gebeurt.” Ook trainee Jeroen merkt dat het resultaat oplevert. “Ons kleine Createment-netwerkje zorgt er al voor dat de Alliander teams meer met elkaar communiceren. Zo bleek bijvoorbeeld dat wij met ons team een programma hadden gebouwd en dat een collega op dat moment net de opdracht had gekregen om eenzelfde programma te maken. Nu bekijken de teams of het programma hergebruikt kan worden.”

Plaats reactie