Geïnspireerd door de passie en het doorzettingsvermogen van onze trainees zijn Jos en Jeroen een nieuwe uitdaging aangegaan. Een jaar lang trainen om uiteindelijk de finish van de marathon in New York te behalen. Net als onze trainees wilden zij zich graag grondig laten testen om te ontdekken of ze dit intensieve traject aankunnen. Waar de kandidaten voor de Createment trajecten een technische marathontest moeten doorstaan, hebben Jeroen en Jos een sporttest afgelegd.

De sporttest

“Volgens de sportarts heb je eigenlijk twee tot drie jaar nodig om je goed voor te bereiden op een marathon,” vertelt Jeroen. “Omdat wij dit in een jaar tijd gaan doen, hebben we besloten om te testen of we lichamelijk gezond zijn en de zwaarte van dit traject aankunnen.” De test was behoorlijk uitgebreid. “Er is gekeken naar mijn ogen, bloed, gewicht, lengte en longinhoud,” legt Jeroen uit. “Daarnaast hebben ze mijn hartslag en bloeddruk in rust en tijdens intensieve inspanning onderzocht.” Uiteindelijk heeft Jeroen de uitslagen besproken met een sportarts. “Hoewel hij geen medische redenen had om me dit af te raden, heeft hij me er wel bewust van gemaakt dat we hiermee een flinke aanslag op ons lichaam doen.”

Trainen, trainen, trainen

Jeroen is al een aantal weken aan het trainen en loopt nu 16,5 kilometer. “Ik ga door met trainen en bouw het langzaam op. Zolang ik nergens last van krijg, is er denk ik weinig aan de hand.” Jeroen vindt het belangrijk om goed naar zijn lichaam te luisteren. “Ik blijf me voorbereiden op de marathon. Maar gaat er onverhoopt iets mis, dan ben ik niet zo koppig om gewoon door te blijven lopen.” Vooralsnog lukt het goed om het schema te blijven volgen. “Ik heb er vertrouwen in dat als ik blijf trainen en goed naar mijn lichaam luister, ik het zou moeten kunnen.” 

En wij blijven ze natuurlijk steunen tijdens deze uitdaging. Go Jeroen en Jos!

Plaats reactie