Ontwikkeling tot AFAS Business Consultant

Paul van den Hurk

Marketing Manager

10-10-2020
2 min. read
Createment Insights

Op 1 maart startte voor Menno en Eilene het traject naar hun droombaan. Gedurende 13 maanden ontwikkelen zij zich tot AFAS-expert en worden zij aanspreekpunt voor diverse klanten in hun functie als Business Consultant bij Vionq.


Hoewel Menno voorheen als Finance Professional aan de slag was, heeft het oplossen van problemen door middel van computers hem altijd geïnteresseerd. “Tijdens mijn voorgaande baan ben ik erachter gekomen dat ik het erg leuk vind om dagelijks met IT bezig te zijn. Daarom maak ik nu de stap om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen.”

Eilene heeft in haar voorgaande functie als jeugdbeschermer een waardevolle bijdrage kunnen leveren voor veel gezinnen, maar was klaar voor een nieuwe uitdaging. “Nu sta ik aan de start van een traineeship dat mij een hele andere richting in gaat brengen. Ik ben erg nieuwsgierig naar de kansen en mogelijkheden die het IT-vak me gaat brengen.”

Competenties
“Ik kijk uit naar het combineren van de kwaliteiten die ik al heb, met de kwaliteiten die ik nog ga ontwikkelen” vervolgt Eilene. “Gesprekstechnieken zijn voor mij niet nieuw, maar mijn kennis van IT zal ik flink moeten uitbreiden. Ik ben benieuwd hoe dit gaat samenkomen, zodat ik uiteindelijk een goed advies kan uitbrengen aan de opdrachtgevers.” Ook Menno kijkt uit naar zijn rol als adviseur. “Op dit moment word ik voornamelijk zelf verder geholpen door Createment en Vionq. Ik wil graag de stap maken om zelf een bijdrage te gaan leveren en problemen voor klanten op te lossen.”

Begeleiding Createment Coach
Createment Coach Vera zal Menno en Eilene begeleiden tijdens hun traineeship. “Ik hoop dat Vera me kan helpen bij het herkennen van mijn minder sterke punten en daarop in te spelen”, vertelt Menno. “En natuurlijk mijn kracht juist naar boven te laten komen en doelen te blijven stellen die daarbij aansluiten.” Eilene vindt het belangrijk te beseffen dat niet alles in één keer hoeft. “Ik denk dat Vera me kan helpen het overzicht te bewaren. Het kan ook stap voor stap. Ik heb hoge verwachtingen van mezelf en dat kan een valkuil zijn.”

Doelstellingen
Wanneer het traineeship voor Menno en Eilene geslaagd is? “Zodra ik mezelf echt als IT’er kan zien” vertelt Menno. “Ik heb mezelf wel altijd als kundige gezien in computersoftware en IT. Maar ik hoop na dit jaar te kunnen zeggen dat ik echt die IT-achtergrond heb en ik me IT-professional voel.” Maar het absolute einddoel blijft natuurlijk wel die vaste baan bij Vionq binnenslepen. “Ik weet dat dat de insteek is van het traineeship”, vertelt Eilene, “maar ik moet er natuurlijk wel zelf voor werken om dat ook echt waar te maken. Dat is mijn einddoel en daar kijk ik heel erg naar uit.”

Buiten de kaders denken
Ook wil het Vionq-duo nog wat kwijt aan anderen die een carrièreswitch naar de IT overwegen: “Gewoon doen! Ik denk dat teveel mensen zich laten tegenhouden door wat ze denken te kunnen. Soms moet je gewoon buiten de kaders denken.” “En IT is niet alleen maar programmeren”, vult Menno aan. “Het is problemen van anderen oplossen door middel van computers en dat is natuurlijk heel erg breed. Kijk vanuit die gedachte naar hoe je jezelf in de IT-wereld ziet en hoe je daar iets in kan betekenen.”

Net als Menno en Eilene consultant worden?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS