Een jaar geleden besloten Jeroen en Jos een nieuwe uitdaging aan te gaan, geïnspireerd door de passie en het doorzettingsvermogen van onze trainees. Op zondag 4 november was het dan eindelijk zover: de New York marathon. Maanden training, een knie-operatie voor Jos en 2 paar nieuwe hardloopschoenen per persoon gingen hieraan vooraf. En het is gelukt! Samen met Jeroen blikken we terug op deze topprestatie.

Jeroen is niet altijd zeker geweest of hij de finish wel zou gaan halen. “In het begin was ik na acht kilometer, zo’n drie kwartier hardlopen, helemaal kapot. Dan stond ik de volgende dag met spierpijn op en vroeg ik me af hoe ik uiteindelijk 42 kilometer binnen de vier uur voor elkaar zou moeten krijgen. Op sommige momenten leek het een bijna onmogelijke uitdaging.”

medailles.png
Jos en Jeroen vieren hun prestatie

Voorbereiding

Om ervoor te zorgen dat ze hun doel uiteindelijk toch gingen halen, hebben Jos en Jeroen op verschillende fronten hulp ingeschakeld. Jeroen: “We hebben ons goed voorbereid. Naast de trainingen gingen we naar een sportmasseur, hebben we een sporttest afgelegd en kregen we advies van een voedingscoach.” Op deze manier hebben Jeroen en Jos alle facetten die van invloed konden zijn op de prestatie onder controle gehad.

Resultaat

Zowel Jos als Jeroen heeft de marathon uiteindelijk volledig uitgelopen. Jeroen: “Het was een zware marathon. De laatste zeven kilometer deden letterlijk pijn, met kramp. Maar ik ben heel blij met het resultaat. Mijn doel was om binnen 4 uur te finishen en dat heb ik gehaald!” Ook het hele proces ernaartoe was een bijzondere ervaring. “Als je merkt dat je stappen maakt, beter wordt en het leuker begint te vinden, dan kom je in een soort flow terecht waar je heel veel energie van krijgt. En dat was gewoon heel gaaf om mee te maken.”

Uit je comfortzone

Wat Jeroen meeneemt van dit proces? “Dat het heel makkelijk is om te blijven bij het bestaande, het veilige, maar juist als je iets gaat doen dat je nog nooit hebt gedaan, ontstaan er vaak hele mooie dingen. Met een ambitieus doel en het juiste plan, kan je jezelf echt verbazen.”

Plaats reactie