Na haar Master Sociale Organisatie Psychologie vertrok Saskia naar Zuid-Amerika om Engelse les te geven. Bij terugkomst besloot Saskia haar carrière een andere wending te geven. Ze volgde het Createment-traject en is inmiddels werkzaam als Functioneel Applicatiebeheerder van Sharepoint bij VolkerWessels Infra ICT. Als Functioneel Applicatiebeheerder van Sharepoint handelt ze meldingen af en geeft ze advies aan de key users. Wij interviewden Saskia over haar Createment-traject.

Het Createment-traject

Anderhalf jaar geleden startte voor Saskia het Createment-traject. “Het traineeship begon met een trainingsmaand bij Createment. Deze trainingen waren heel fijn om meer over computers en de basis van IT te leren. Na deze maand ging ik aan de slag met werken en leren bij VolkerWessels Infra ICT. Hier gingen we echt de diepte in en ontwikkelde ik de nodige kennis voor mijn functie als Functioneel Applicatiebeheerder van Sharepoint.” Saskia heeft tijdens het traject veel gehad aan haar mede-trainees. “Op de eerste dag bij VolkerWessels Infra ICT kwam ik niet alleen aan, maar samen met 6 andere trainees. Zij zitten in hetzelfde schuitje en het is erg fijn dat je af en toe even met elkaar kan praten. Daarnaast heb ik bij VolkerWessels Infra ICT een ‘buddy’. Mijn buddy en de andere collega’s hebben me veel geleerd over mijn functie als Functioneel Applicatiebeheerder van Sharepoint. Zij namen echt de tijd voor mij.”

Ontwikkeling

Saskia: “Mijn ontwikkeling is heel geleidelijk gegaan. Mijn team heeft het erg druk en in deze flow ben ik meegegaan. Hierdoor heb ik vanaf de tweede week bij VolkerWessels Infra ICT geprobeerd om al zoveel mogelijk op te pakken.” Saskia merkt dat ze veel geleerd heeft tijdens het traineeship. “Ik merk dat ik in gesprekken met klanten een stuk zelfverzekerder ben. Ik weet waar ik het over heb en laat dit zien. In het begin van het traineeship was dit erg uit mijn comfortzone. Nu sta ik echt achter mijn keuzes en werkzaamheden en dat is naar mijn idee de belangrijkste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt.” Naast haar werkzaamheden als Functioneel Applicatiebeheerder probeert Saskia om aan de slag te gaan met nieuwe dingen. “Ik blijf mezelf uitdagen door nieuwe taken aan te pakken. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Daarom is het belangrijk dat je initiatief neemt.”

saskiaa.png
Oud-trainee Saskia bij VolkerWessels Infra ICT

Performance coach

Tijdens het traject werd Saskia begeleid door performance coach Vera. “Voor mij was Vera een fijne sparringpartner. Ze heeft me voornamelijk geholpen door naar me te luisteren en dat heeft er uiteindelijk aan bijgedragen dat ik me steeds comfortabeler ben gaan voelen. Daarnaast heeft ze me laten inzien dat ik niet de enige ben voor wie het soms lastig is en dat je gewoon dingen moet blijven proberen.”

Initiatief

Volgens Saskia is initiatief nemen heel belangrijk tijdens het traineeship. “Het is van belang dat je ervoor open staat om zoveel mogelijk te leren en dat je hier zelf het voortouw in neemt. Je hoeft niet alles meteen te kunnen of direct goed te doen. Wel is het belangrijk om veel vragen te stellen. Mijn ervaring is dat mensen altijd klaar staan om je te helpen.”

Wil jij net als Saskia deze stap maken? Bekijk dan de vacature voor het traineeship tot Junior ICT Specialist bij VolkerWessels Infra ICT.

Plaats reactie