Het traineeship staat in het teken van het ontwikkelen van technische skills. Zo leer je als trainee bijvoorbeeld over applicatiebeheer, softwareontwikkeling, Agile/Scrum en ga zo maar door. Maar minstens net zo belangrijk is jouw persoonlijke ontwikkeling. Om daar tijdens het traineeship op te blijven focussen, krijgen trainees begeleiding van Performance Coach Vera Vorstenbosch.

In haar rol als Performance Coach begeleidt Vera de trainees gedurende het volledige traineeship van 14 maanden. Niet inhoudelijk, bij het onder de knie krijgen van de IT-skills, maar juist bij het verder ontwikkelen van soft skills, oftewel persoonlijke vaardigheden. Soft skills gaan over het vermogen om de beste ideeën te genereren, gezonde relaties te onderhouden, jezelf en je collega’s te motiveren, focus aan te brengen binnen je werkgebied etc.

Mindset

Het startpunt van deze ontwikkeling is de mindset. “Tijdens het traineeship is je mindset het allerbelangrijkste”, aldus Vera. “Als je denkt dat iets niet gaat lukken, dan kun je er net zo goed niet aan beginnen. Zoveel invloed heeft het.” Volgens Vera is je mindset maakbaar. “Het belangrijkste is dat je beseft dat je dingen kunt veranderen, ergens beter in kunt worden. Maar dan moet je daar wel zelf de verantwoordelijkheid voor nemen. Je hebt veel meer zelf in de hand dan je vaak vooraf denkt.” Zo werkt dat vaak ook met het stellen van doelen en het invullen van de functies. “Als jij graag iets wil doen, dan kun je daar zelf de verantwoordelijkheid over nemen. Trainees geven dan bijvoorbeeld aan collega’s of managers aan dat ze bepaalde dingen leuk vinden, trekken dan die taken naar zich toe of richten dingen op een bepaalde manier in. Spreek uit wat je wil en neem initiatief, dan kun je er vaak daadwerkelijk mee aan de slag.”

Createment 15 01 20184095.jpg

Coaching-gesprekken

Daarnaast voert Vera met elke trainee individuele coaching-gesprekken. Vera: “In het begin van het traject neem ik vaak de leiding tijdens deze gesprekken. Dan stel ik vragen of heb ik opdrachten voorbereid. Maar hoe verder de trainees in hun traject komen, hoe meer ik de verantwoordelijkheid bij de trainees zelf neerleg.” De inhoud van de gesprekken ligt dan vaak minder vast. “Het worden steeds meer spiegelgesprekken, waarin we bijvoorbeeld terugkijken op een situatie en eventuele verbeterpunten bespreken. Het initiatief ligt dan veel meer bij de trainee zelf.”

Soft skills

Naast de mindset en coaching-gesprekken zijn voor de trainees de soft skills een belangrijk onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling. “In het begin heb je als trainee weinig tot geen inhoudelijke kennis van het vakgebied en de organisatie waar je in gaat werken. Het is belangrijk dat je dan initiatief kunt tonen, gesprekken kunt leiden of de juiste vragen kunt stellen.” Om de trainees hierin te ondersteunen hebben we bij Createment een programma opgezet, waarin verschillende soft skills voorbijkomen. Vera: “Onderwerpen die hier aan bod komen zijn bijvoorbeeld communicatie, samenwerken, omgaan met weerstand en feedback geven en ontvangen. Daarnaast bekijken we vaak waar een trainee op dat moment behoefte aan heeft en gaan we daar individueel mee aan de slag.”

Op deze manier investeren we in de persoonlijke ontwikkeling van jou als trainee. “Het traineeship is een kans om jezelf op technisch vlak te ontwikkelen maar ook persoonlijk te groeien. Ik probeer de trainees daarom gedurende het hele traject te blijven prikkelen en uitdagen.” Wil jij jezelf ook op technisch én persoonlijk vlak verder ontwikkelen in een van onze traineeships? Bekijk dan hier het overzicht van onze huidige vacatures.

Plaats reactie