Tijdens zijn studie Internationale Ontwikkelingen, merkte Peter dat er steeds meer vraag is naar IT oplossingen. Hij verdiepte zich in de mogelijkheden om de switch te maken en startte zes maanden geleden als IT-trainee bij VolkerWessels infra ICT.

IT-trainee

Peter is bij VolkerWessels aan de slag als trainee Applicatiebeheerder, waar hij werkt in het DIM (Data Integratie en Mobile) team. “Mijn functie is een combinatie van beheer- en ontwikkelwerkzaamheden. Naast dat we de applicatie Power BI beheren, zijn we bezig met Business Intelligence.”

Het team van Peter werkt DevOps, wat als doel heeft softwareontwikkeling (Development) en softwareoperaties (Operations) samen te brengen. Dit zorgt ervoor dat het gehele team betrokken is bij het proces, vanaf de ontwikkeling tot aan de implementatie en het onderhoud. “Wij verzamelen data van en voor de business en integreren dit in het Data Warehouse. Hierop maken wij een semantische laag om gebruikers toegang te geven tot de juiste, benodigde data op de goede momenten. Dit ter ondersteuning bij het maken van gewogen en volledige beslissingen waar nodig,” aldus Peter.

Jong VolkerWessels

Naast zijn werkzaamheden is Peter lid van Jong VolkerWessels. VolkerWessels bestaat uit drie divisies: Infra, Telecom en Bouw en Vastgoed Ontwikkeling. Jong VolkerWessels is een initiatief voor jongeren onder de 35 jaar die werkzaam zijn bij een van de divisies. “Jong VolkerWessels organiseert evenementen om meer betrokkenheid te creëren bij de verschillende divisies. Er wordt gepraat over de toekomst en je kan input leveren over deze plannen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je mensen van de andere werkmaatschappijen leert kennen, wat je in de toekomst veel kansen biedt.”

Foto Peter.png
Peter bij VolkerWessels Infra ICT

Het traject

Zes maanden geleden startte Peter aan het traineeship. “Toen ik begon bij VolkerWessels heb ik veel met collega’s meegekeken. Ik werd meegenomen in de projecten en gedurende de tijd ben ik steeds meer zelfstandig gaan doen. Op dit moment ben ik ook bezig met de ideeën bus. Hier komen ideeën terecht om het bedrijf te verbeteren. Ik help om deze ideeën te realiseren.”

Wanneer Peter graag met iets nieuws aan de slag wil, wordt daar binnen zijn team tijd voor gemaakt. “In het begin lag de focus op beheerwerkzaamheden, nu houd ik me bezig met ontwikkelen. Het wordt nog een uitdaging voor mij om dit helemaal zelfstandig op te pakken en onder de knie te krijgen. Ik ben dan ook erg benieuwd waar ik over een half jaar op het eind van mijn traineeship sta.”

Ben jij benieuwd of het werken in de IT-branche ook iets voor jou is? Wij zoeken het graag samen met je uit! Bekijk de mogelijkheden bij onze vacatures en meld je aan.

Plaats reactie