Vijf maanden geleden begon Robert als trainee Functioneel Applicatiebeheerder bij VolkerWessels Infra ICT. Na ruim 12,5 jaar werkzaam te zijn geweest in de zorg was het voor Robert tijd voor een carrièreswitch. Met zijn interesse voor computers en technologie startte hij aan het Createment-traject.

Functioneel Applicatiebeheerder

Als Functioneel Applicatiebeheerder is Robert verantwoordelijk voor het beheren van de applicatie Maximo. “Dit is een asset management systeem dat divisie breed wordt gebruikt. In Maximo wordt bijvoorbeeld de staat van alle spoorwegovergangen, bovenleidingen en wissels van VolkerRail bijgehouden. Op deze manier kunnen de monteurs in Maximo zien welke reparaties er uitgevoerd moeten worden. Onze taak is om deze applicatie te beheren en incidenten op te lossen wanneer deze zich voordoen.”

Ontwikkeling

Naast de applicatie Maximo waar Robert voor is aangenomen, beheert hij inmiddels nog drie andere applicaties en komt er een vijfde bij. “Toen ik bij VolkerWessels startte als trainee had ik het gevoel dat ik niks kon. Maar dat is al snel veranderd. Ik heb veel meegekeken, uitzoekwerk gedaan en mijn tijd genomen om documentatie door te lezen. Doordat ik veel zelf uit heb gezocht kon ik al snel steeds meer taken oppakken. Hierdoor kwamen er ook meer applicaties bij. En deze afwisseling maakt ook dat ik mijn werk zo leuk vind.”

Foto Robert.png
Trainee Robert bij VolkerWessels

Toekomst

Robert ontwikkelt zich erg snel in zijn functie als Functioneel Applicatiebeheerder. Hij begon vijf maanden geleden op nul en nu voert hij zelfstandig zijn werkzaamheden uit. “In mijn functie zocht ik al snel meer uitdaging. Nu doe ik er ook een stukje technisch beheer bij en in de toekomst komen er ook wat ontwikkelwerkzaamheden bij. Ik heb zelf aangegeven dat ik dit interessant vind en daar meer over wil weten. Hier is binnen VolkerWessels dan ook de ruimte voor.”

Op het technisch vlak is Robert van plan om zijn kennis nog verder uit te breiden. “Ik wil graag meer leren over SQL. Het is erg fijn dat je binnen VolkerWessels zelf kan aangeven wat je graag wil doen. Je hebt hierin veel vrijheid en kan zelf de keuzes maken. Ik werk inmiddels al zelfstandig en wil nog veel bijleren. Het wordt voor mij een uitdaging om tijd vrij te maken voor mijn eigen ontwikkeling naast alle werkzaamheden om. Maar er zijn mogelijkheden genoeg!”

Ben jij benieuwd of het werken in de IT-branche ook iets voor jou is? Wij zoeken het graag samen met je uit! Bekijk de mogelijkheden op onze vacaturepagina en meld je aan.

Plaats reactie