Goede Junior IT’ers, vind ze maar eens… Ze lijken er simpelweg niet te zijn. En als ze er al zijn, beschikken ze vaak niet over de gevraagde kennis of het juiste profiel. Hier leggen we uit hoe we samen met Alliander tóch 22 IT toppers hebben gevonden en opgeleid in deze krappe arbeidsmarkt. Bekijk vooral ook onze video waarin Alliander over dit traject vertelt!

Behoefte aan junior IT'ers

Alliander is een van de grootste netwerkbedrijven van Nederland. IT is een essentieel onderdeel van de organisatie, maar vanwege de toenemende krapte op de arbeidsmarkt leek het onmogelijk om de juiste mensen te vinden. Het gevolg? Essentiële functies in gebieden als web-ontwikkeling werden niet ingevuld en moesten worden opgevangen door externe werknemers.

Het doel van onze samenwerking met Alliander is dan ook om voldoende junior IT’ers te vinden, die bovendien in staat zijn razendsnel het vak te leren en die uiteindelijk in dienst treden bij Alliander. En dat is goed gelukt!

Cijfers werving it talent Alliander.png

Het resultaat

Met de Createment methode wisten we 128 kandidaten te vinden, van wie er 33 onze selectieprocedure succesvol wisten te doorlopen. Van de 22 trainees die zijn aangenomen zijn er inmiddels al 14 in dienst bij Alliander en doorlopen 8 trainees momenteel de ‘learning on the job’-fase. Dit zorgt ervoor dat Alliander weer voldoende junior IT’ers in dienst heeft en daarmee minder afhankelijk is van externe medewerkers.


Quote Wietse.png

Benieuwd wat Createment kan betekenen voor jouw organisatie? De koffie staat klaar! Maak een afspraak met Jeroen via +31 6 46877798 of neem online contact met ons op.


Plaats reactie