De wereld van de IT verandert razendsnel. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat er hele andere eisen worden gesteld aan het profiel van de IT’er van vandaag. Naast de juiste technische vaardigheden moeten zij tegenwoordig ook beschikken over de nodige soft skills. Tijdens het Createment-traject worden de trainees onder leiding van de Performance Coaches meegenomen in een programma met soft skill trainingen. Een aantal trainees die hun traject bij het Ministerie van BZK doorlopen, hebben afgelopen maand de intersvisie training gevolgd. Wij spraken coach Jesse en trainee Riyad over het belang van soft skills en deze intervisie training in het bijzonder.

Soft skills

Soft skills is de overkoepelende naam voor persoonlijke vaardigheden. Het gaat over het vermogen om de beste ideeën te genereren, gezonde relaties te onderhouden, jezelf en je collega’s te motiveren en focus aan te brengen binnen je werkgebied. Jesse: “Het ontwikkelen van soft skills is net zo belangrijk als de ontwikkeling van hard skills. Naast de technische werkzaamheden, zijn trainees veel bezig met communiceren, samenwerken, doelen stellen en feedback geven en ontvangen. Tijdens de soft skill trainingen wordt hierbij stil gestaan en leren de trainees hier mee om te gaan en zich hierin verder te ontwikkelen. Daarnaast helpt het om je weg te vinden binnen de organisatie.”

Intervisietraining

De intervisietraining geeft de trainees meer inzicht over het functioneren op de werkvloer en de omgang met collega’s binnen het bedrijf. Jesse: “Tijdens de training heb ik met de trainees werksituaties besproken die zij tegen zijn gekomen en waarin zij tegen een uitdaging aan zijn gelopen. Voor hen is het erg fijn om te herkennen dat ze hier niet alleen in staan en dat er ook anderen zijn die dezelfde soort problemen ervaren. Door dit te bespreken kunnen de trainees van elkaar leren en samen nadenken over oplossingen. Mijn rol hierin is om het gesprek te leiden en handvatten te bieden.”

Riyad kwam via de Refugee Talent Hub bij Createment en doorloopt nu zijn traineeship bij het Ministerie van BZK. Ook hij heeft de intervisietraining gevolgd, hij vertelt: “Voorheen werkte ik in Syrië, waar de cultuur heel anders is. Ik was gewend om duidelijke taken te krijgen en deze vervolgens uit te voeren. Dat is in Nederland anders. Door de trainingen heb ik een beter beeld gekregen van wat er hier van je wordt verwacht op de werkvloer en hoe ik mijn persoonlijke vaardigheden kan verbeteren.”

Coaching en begeleiding

Om ervoor te zorgen dat de trainees zich blijven ontwikkelen op het gebied van soft skills, worden zij gedurende het traineeship begeleid door Jesse. Riyad: “Het is erg fijn dat we begeleid worden door een coach. Wanneer ik ergens tegenaanloop, komt mijn coach gelijk in actie. Wekelijks stuur ik een korte update over hoe het met me gaat. Eens in de drie weken hebben we een coachingsgesprek. Dit zorgt ervoor dat mijn coach goed op de hoogte blijft, zodat we snel kunnen schakelen als er iets is en ik me zo goed mogelijk kan ontwikkelen.”

Wil jij ook graag aan de slag in het IT-vak en je skills verder ontwikkelen? Bekijk hier de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie