Met een uniek opleidingsprogramma en learning on the job word je tijdens het traineeship ondergedompeld in de wereld van IT. Samen met je Performance Coach werk je toe naar het ultieme doel: die vaste baan bij de opdrachtgever. De ‘Persoonlijke Identiteit Test’ (PIT) helpt je coach om je beter te leren kennen en geeft jou wellicht nog meer inzicht in jezelf.

De PIT maakt gedragsvoorkeuren van een persoon inzichtelijk en meet de volgende persoonskenmerken: Leiderschap, Conflicthantering, Samenwerking, Flexibiliteit, Emotionele Stabiliteit, Prestatiegerichtheid en Zorgvuldigheid. Aan de hand van scores op deze kenmerken worden de kwaliteiten en ontwikkelpunten van een persoon inzichtelijk.

De test bestaat uit 42 vragen en duurt zo’n 10 minuten. Er zijn geen goede of foute antwoorden en ook geen slechte of betere profielen. De PIT geeft je coach alleen aanknopingspunten om jou beter te begrijpen en is een ideaal startpunt voor persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling

“Zonder de PIT zou ik eerst zo’n 15 koppen koffie met iemand moeten drinken om een beeld te krijgen van zijn of haar persoonlijkheid,” zegt Vera, Performance Coach bij Createment. “Het resultaat van de PIT geeft gelijk aanknopingspunten om tijdens deze afspraken al aan de slag te kunnen met de persoonlijke ontwikkeling.” Ook Jesse ziet in zijn rol als Performance Coach de mogelijkheden van de test. “Het is een tool waarmee je aan het begin van het traject gelijk tot de kern kunt komen tijdens de gesprekken met trainees. Dit helpt om snel de juiste doelen te bepalen en daar samen mee aan de slag te gaan.”

Resultaat als reminder

Ook Annewieke, trainee bij VolkerWessels, maakte de PIT aan het begin van haar traineeship. “Het resultaat geeft denk ik een goed beeld van mijn karakter. Het komt wel overeen met hoe ik mezelf ken.” Het resultaat heeft Annewieke met haar coach Vera besproken. “Ik had in de scores een aantal uitschieters. Dat was voor mij een goede reminder. Het is dan prettig dat je coach dat ook gelijk weet. Vera kan me daar nu extra bij helpen of me er in bepaalde situaties meer bewust van maken.”

Geen harde waarheid

Hoewel veel trainees zichzelf volledig herkennen in hun PIT-profiel, kan het natuurlijk voorkomen dat de uitslag niet helemaal overeenkomt met iemands persoonlijkheid. “In dat geval schuif ik de PIT gewoon aan de kant,” zegt Vera. “Je kunt immers alleen iets met het resultaat van de test, als je jezelf erin herkent. Zo niet? Dan bespreken we de verschillende persoonskenmerken en leren we elkaar op die manier beter kennen.”

Ben jij ook klaar om de wereld van IT te ontdekken en samen met Vera of Jesse te werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan snel onze vacatures en schrijf je in!

Plaats reactie