Stefan Wessels is professioneel basketballer bij New Heroes Basketball en coach bij Createment. Zijn werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van de trainees tijdens hun ontwikkeling tot IT-specialist. Met zijn achtergrond in de topsport helpt Stefan de trainees met het stellen en behalen van hun doelen. Samen hebben ze één streven; het verkrijgen van die vaste baan bij de opdrachtgever!

Toen hij een jaar of 8 was, begon Stefan met basketballen. Niet echt een voor de hand liggende keuze tussen al zijn voetballende leeftijdsgenoten. Toch droomde hij er als jongen al van om te spelen bij het eredivisieteam van Amsterdam. "Samen met mijn vader ging ik daar geregeld kijken. Enkele jongens uit mijn omgeving werden zelfs gescout. Dat gebeurde bij mij niet en daarom vroeg ik zelf of ik eens mee mocht trainen. En voor ik het wist, stond ik tussen de jongens waar ik zo tegenop keek."

Die overstap heeft indruk gemaakt op Stefan. "Daar ging ik dan, compleet uit mijn comfortzone. Het niveau was hoger, ik moest vaker en anders trainen en stapte in een professionele omgeving waar ik mezelf moest bewijzen. Iedereen kent elkaar en jij kent niemand. Iedereen weet precies wat er van hem of haar verwacht wordt en jij weet nog van bijna niks. Een vergelijkbare situatie dus, als tijdens de start van het traineeship."

30663523262_99dde91ea3_o.jpg
www.newheroesbasketball.com

Stefan vergelijkt het traineeship dan ook met een topsportseizoen. "Je begint aan iets nieuws en hebt een einddoel voor ogen. Door je voor de volledige 100% in te zetten, ga je dat einddoel behalen. Al zal de weg daar naartoe misschien niet altijd vlekkeloos verlopen. Soms zit je heerlijk in de flow en soms verlies je een thuiswedstrijd. Je zit minder lekker in je vel, de omstandigheden veranderen of je moet met nieuwe situaties leren omgaan. Dan werk je samen met je coach om weer grip op de situatie te krijgen en te bedenken wat je volgende stap gaat zijn."

Als coach probeert Stefan dan ook de topsportmentaliteit op de toekomstig IT-professionals over te brengen. Hij gelooft dat iedereen zijn eigen succes kan sturen. "Jouw acties bepalen jouw resultaat. Niemand anders gaat je brengen waar je wilt zijn en soms moet je uit je comfortzone komen om stappen te blijven zetten. Alleen door jezelf uit te blijven dagen, kun je verder komen en echt succesvol zijn. Niet alleen in de topsport maar ook zeker als het gaat om je eigen professionele ontwikkeling."

Ben jij klaar om samen met Stefan toe te werken naar jouw droombaan? Hij gaat graag samen met jou aan de slag om jouw doelen te behalen en die vaste baan als IT-professional binnen te slepen! Jij kunt nu de eerste stap zetten, door hier je sollicitatie te verzenden.

Plaats reactie