Voor de eerste aflevering van onze eigen podcast serie Talent in de tent doken we de studio in met Ferdi van Dommelen. Ferdi is de oprichter van EIFFEL en heeft zich na de verkoop van het bedrijf toegelegd op het schrijven van een boek over deze succesvolle periode. Wij wilden graag weten wat zijn keys to success zijn en hoe hij tegen de ontwikkeling van talent aankijkt.

"Een acht is eigenlijk niet voldoende"

“Ik durf van mezelf te zeggen dat ik goed kan selecteren. Daar valt of staat alles mee.” Meteen is duidelijk hoeveel belang Ferdi hecht aan het aannemen van de juiste mensen. En waarom hij in de begin periode van EIFFEL lang eigenhandig de mensen selecteerde. Opvallend hierbij is dat hij bij dit proces voornamelijk keek naar de zachte kant. En dat de lat hierbij altijd hoog lag. Sterker nog, een acht is in zijn optiek eigenlijk nog niet voldoende. 

“Iemand met een acht doet alleen het werk dat je hem of haar vraagt te doen. Negens zijn goed in het bedenken en uitvoeren van goede strategieën en tienen voelen ook nog de problemen aan en geven het bedrijf, zonder dat je ze dat hebt hoeven vragen, een nieuwe wending.”

Good to Great

Ferdi legt hiermee de link naar het bekende bus-principe van Jim Collins. In zijn boek Good to Great geeft Collins aan dat het voor succesvolle ondernemingen het allerbelangrijkste is om de juiste mensen aan boord te hebben. Als je die mensen dan ook nog op de juiste posities neerzet, kun je daarna altijd nog het doel bepalen. First who, then what. En niet andersom.

Ferdi: “Helemaal mee eens. En je moet hierbij altijd doorselecteren”, vult hij aan. “Van de tien mensen die bij je werken, zijn er één of twee excellent, met een rapportcijfer van boven de acht. Dat zijn de kartrekkers. Verder heb je een middenmoot van zes, zeven mensen, én aan de achterkant hangen er twee, de probleemgevallen. Die kar komt dus niet vooruit, want hij wordt in evenwicht gehouden. Wat moet je dus doen? Afscheid nemen van die twee achterin. Wegwezen, en het liefst snel. Op deze manier gaat de middenmoot zich optrekken aan de top en bouw je aan een winnende cultuur.”

Cultuur maakt het verschil

De ‘teamcultuur’ binnen EIFFEL is altijd leidend en bepalend geweest. De normen en waarden en de geschreven en ongeschreven wetten werden voortdurend bewaakt. Ook hier liet Ferdi zich inspireren door een bekend boek; Legacy, over leiderschap en teamprestatie bij de All Blacks, de Nieuw-Zeelandse rugbyers die alom worden gezien als de beste sportploeg ter wereld. Maar het zijn bij de All Blacks niet de mensen, maar de cultuur die de mate van success bepaalt.

“Rugbyen kunnen ze allemaal”, aldus Ferdi. “Dat geldt in onze branche ook voor onze vaardigheden, maar het verschil wordt gemaakt door cultuur. Spelers, of in ons geval professionals, die daarbij in de weg zitten omdat ze het niveau niet aankunnen of te dominant zijn, moeten weg. Al zitten ze aan de voorkant en zijn ze op hun terrein de besten. Company first, not me first.”

Talent is good, passion is best

Tot slot geeft Ferdi aan dat het vooral van belang is dat je iets doet waar je hart sneller van gaat kloppen. Iets waar je passie voor hebt. Want door elke dag ergens mee bezig te zijn, kun je er goed in worden en word je er ook blij en gelukkig van. Ferdi: “De grootste bevrediging zit ‘m er toch vooral in dat iemand tegen je zegt dat je iets goed kan of goed hebt gedaan.”

Kijkend naar de situatie op dit moment en de onzekerheid die de Coronacrisis op veel vlakken met zich meebrengt, haalt Ferdi een bekende quote van stal. Dit keer eentje van basketballegende Michael Jordan. “I can accept failure, everyone fails at something. But I can’t accept not trying.” Ferdi: “Ik wens iedereen toe de komende tijd zo in het leven te kunnen staan.”

 

Het hele gesprek met Ferdi kun je op Spotify terugluisteren.

Het boek ‘EIFFEL is de naam’ is hier te bestellen.

Geen enkele aflevering van Talent in de tent missen? Schrijf je nu in voor de Createment Update en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Plaats reactie