Goede junior IT’ers, vind ze maar eens… Ze lijken er simpelweg niet te zijn. En als ze er zijn, beschikken ze vaak niet over de gevraagde kennis of het juiste profiel. Ronald Bakker levert binnen Zilveren Kruis de capaciteit voor twee IT-teams. Als teammanager zorgt hij ervoor dat de teams beschikken over de juiste testers, mensen die ontwerpen maken en mensen die programmatuur realiseren. Samen vormen zij een development team, onderdeel van een scrumteam.

In één van Ronald zijn teams is Jonathan werkzaam. Jonathan heeft geen achtergrond in de IT en is bijna een jaar geleden gestart aan het Createment-traject. Inmiddels is hij werkzaam als trainee Testspecialist bij Zilveren Kruis. 

Behoefte aan junior IT’ers

Zilveren Kruis is de grootste zorgverzekeraar in Nederland. IT is een essentieel onderdeel van de organisatie, maar vanwege de toenemende krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker om de juiste mensen te vinden. Het gevolg? Essentiële IT-functies kunnen niet worden ingevuld of worden opgevangen door externe medewerkers.

Om dit te voorkomen zijn ze bij Zilveren Kruis gestart met een Createment-traject. Het doel van deze samenwerking is om voldoende junior IT’ers te vinden, die in staat zijn razendsnel het vak te leren om uiteindelijk in dienst te treden bij Zilveren Kruis.

Het Createment-traject

Jonathan is een van de trainees die via Createment aan de slag is bij Zilveren Kruis. Na twee intensieve trainingsmaanden, waar hij de basis van het IT-vak leerde, ging hij aan de slag als Testspecialist. “Jonathan zijn aandachtspunt is testen, maar daarnaast breidt hij zijn werkzaamheden uit met testautomatisering. Testautomatisering is bij ons nog nieuw en dat pakt hij heel snel en goed op. Ik vind dat verbazingwekkend positief.”

Ongeveer drie jaar geleden heeft Zilveren Kruis besloten om de stap te maken naar het agile werken. “Jonathan heeft hier in de praktijk geleerd om te werken in een agile omgeving. Bij het agile werken komen verschillende evenementen kijken zoals de dagstart, de demo, refinement, de sprintplanning, de retrospective en de PI-week. Per sprint (twee weken) heb je met het hele team een gezamenlijk doel en daar ga je mee aan de slag. Tijdens deze evenementen is Jonathan steeds actiever en hij weet zijn collega’s hierin mee te nemen. Hij ontwikkelt zich heel erg snel op dit gebied,” aldus Ronald.

Foto Ronald.png
Teammanager Ronald

Soft skills

Naast de nodige IT skills, worden de trainees ook begeleid op het gebied van soft skills. Tegenwoordig is het belangrijk dat IT’ers ook beschikken over eigenschappen als nieuwsgierigheid, doortastendheid en lef. De aandacht voor deze menselijke kwaliteiten - soft skills - is een trend die in het vakgebied overduidelijk zichtbaar is. Ronald: “Het werken in een agile team vergaat Jonathan erg goed. Dit is zeker niet vanzelfsprekend. Ik kan het goed vergelijken met andere mensen die hier binnen zijn gekomen. Mensen kunnen nog zo goed zijn in de IT, maar het samenwerken, focus houden, respect en de verbinding opzoeken is ook erg belangrijk om het gezamenlijke doel met je team succesvol te behalen. Ik ben dan ook zeer tevreden over hoe dit door Createment wordt aangepakt en de kwaliteit die we op deze manier aan de organisatie toevoegen.”

Benieuwd wat Createment kan betekenen voor jouw organisatie? De koffie staat altijd klaar! Maak een afspraak met Jeroen via 06 – 46 87 77 98 of neem online contact met ons op.

Plaats reactie