Melanie studeerde Engelse taal en cultuur. Nu is ze werkzaam als Software Developer bij de Volksbank. Ruim een jaar geleden besloot ze haar carrière een andere kant op te sturen en begon ze aan haar Createment traject. Met succes, want inmiddels is ze in dienst bij de Volksbank, waar ze de afgelopen maanden het vak heeft geleerd. In deze blog blikt Melanie terug op haar traineeship.

Aan de slag bij de Volksbank

Na twee pittige trainingsmaanden samen met vier medetrainees, ging Melanie aan de slag als Junior Software Developer bij de Volksbank. “Tijdens de trainingsmaanden was het erg fijn dat je met medetrainees kon sparren. Toen ik begon bij de Volksbank was ik meer op mezelf aangewezen. De eerste week was erg spannend, aangezien alles nieuw is en je je plek in het team nog moet vinden. Dat maakt het wel zwaar, maar ik hou ervan om te leren en ben niet vies van een uitdaging.”

IT skills

Melanie heeft zichzelf razendsnel ontwikkeld en ervoor gezorgd dat ze nu over de juiste IT skills voor haar functie beschikt. “Stap voor stap leer je steeds wat bij. Inmiddels komen er af en toe zelfs mensen naar mij toe om advies te vragen over bepaalde onderwerpen. Dat is gewoon super gaaf! Als je iets leert en je probeert dit zo snel mogelijk op te pakken en in de praktijk te brengen, dan kom je snel vooruit. Daarnaast kan je met jouw nieuwe kennis misschien ook weer andere collega’s helpen.” Toch had Melanie niet verwacht dat ze zich zo snel zou ontwikkelen. “Ik had echt niet verwacht dat ik nu hier zou staan. Af en toe sta ik daar zelf nog van te kijken.”

Ontwikkeling soft skills

Naast de technische skills, gaan de trainees aan de slag met soft skills. Voor Melanie werd al snel duidelijk dat ze hier nog wat stappen in kon zetten. “Van mezelf ben ik een voorzichtig persoon, wanneer ik het ergens niet mee eens was, vond ik het soms lastig om dit aan te geven. Ik heb inmiddels wel geleerd dat als je je werk goed doet, je je research hebt gedaan en weet waar je het over hebt, je duidelijk je standpunt in kan nemen. Dit had ik eerst niet gedurfd, maar hoe langer ik hier werk, hoe zelfverzekerder ik word.”

Foto Melanie .png
Melanie bij de Volksbank

Hoogtepunten

Inmiddels kan Melanie al terugkijken op een aantal mooie resultaten van haar werk. “Toen ik drie maanden werkzaam was bij de Volksbank mocht ik zelfstandig aan de slag met een project voor de zakelijke afdeling. Dat was spannend maar wel heel tof. Daarnaast is een paar maanden geleden voor het eerst het proces voor het verlagen en intrekken van de roodstand geautomatiseerd bij de Volksbank. Ik heb een belangrijke component voor dit proces mogen bouwen. Nu het live staat en het ook echt door klanten wordt gebruikt, voelt dat heel gaaf,” aldus Melanie.

De volgende stap

Nu het traineeship erop zit, is Melanie niet van plan om stil te gaan zitten. Ze wil zich verder verdiepen in haar vak en zichzelf blijven ontwikkelen. “Het is belangrijk om de uitdaging in je werk op te blijven zoeken, ook op het gebied van soft skills. Dit houdt het werk nieuw en spannend. Er is namelijk nog zoveel te leren. En als je hier zelf het initiatief in neemt, zijn daar meer dan genoeg mogelijkheden voor bij de Volksbank.”

Wil jij net als Melanie je carrière een nieuwe kant op sturen en de overstap maken naar de IT? Bekijk dan de vacaturepagina voor de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie