Drie maanden geleden startte Vera aan haar Createment-traject. Nadat zij werkte als Office Manager en er een nieuw systeem werd geïmplementeerd, werd zij de vraagbaak van haar collega’s. Ze kwam erachter dat ze een passie heeft voor het oplossen van problemen. Reden voor Vera om de overstap te maken naar de IT. Inmiddels is ze werkzaam als trainee Business Consultant bij Vionq en heeft ze haar eerste zelfstandige project mogen doen.

Trainee Business Consultant

Bij Vionq is Vera werkzaam als trainee Business Consultant van AFAS Software. “Wanneer bedrijven overstappen naar AFAS Software, ga ik in mijn rol als Business Consultant kijken hoe processen voor de klant verbeterd kunnen worden. Het is een adviserende rol gecombineerd met het IT vak.”

Vera’s project

In het begin bestonden Vera’s dagen voornamelijk uit het volgen van cursussen, het meekijken en meelopen met collega’s. Totdat zij na drie maanden door een klant werd gevraagd om voor hen een opdracht te doen. “De AFAS Software van dit bedrijf ging per 1 januari live. Hiervoor zochten zij iemand die de hele maand aanwezig zou zijn en alle vragen over dit systeem kon beantwoorden. Erg spannend, maar ik ging de uitdaging aan.”

Vera was verantwoordelijk voor het project, maar op de achtergrond waren haar collega’s van Vionq er altijd om haar te helpen. “Gaandeweg merkte ik dat ik heel veel problemen al zelf op kon lossen zonder hulp van collega’s. Een voordeel was dat ik de gedachtegang van de klant goed kon begrijpen, omdat ik zelf ook nog deels in de beginfase zit.”

Foto Vera onbewerkt.png
Trainee Vera

Leermomenten

Het was voor Vera een erg leerzaam project, waar ze met een goed gevoel op terug kan kijken. “Ik heb erg veel van dit project geleerd. Ik heb gemerkt dat luisteren naar de klant erg belangrijk is om miscommunicaties te voorkomen.” Niet alleen bij haarzelf maar ook bij het bedrijf wist Vera wat los te maken. “Ik kreeg als feedback dat ik erg toegankelijk was en ze alles aan me durfde te vragen. Daarnaast kon ik al veel meer dan ik zelf dacht, dus daar mag ik wat meer vertrouwen in hebben.”

Wil jij net als Vera de stap maken naar de IT en deel uitmaken van gave projecten? Bekijk dan eens onze vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie