Vera Vorstenbosch vervult sinds september 2016 haar rol als Performance Coach bij Createment. De dertien jaar daarvoor lag haar focus dag in, dag uit maar bij één ding: hockey. En hoewel dit nog steeds haar grote passie is, legt ze zich nu volledig toe op het coachen van jonge mensen die op weg zijn naar hun droombaan in de IT.

Een flyertje in de brievenbus liet de jonge Vera inzien dat er meer was dan voetballen met haar klasgenoten. En na een aantal proeflessen bij de hockeyclub in Vlijmen was ze direct verkocht. Al vrij snel maakte ze de overstap naar Hockeyclub Den Bosch en in de jaren die volgden wist ze zich hier te plaatsen voor het eerste damesteam en later ook voor het Nederlands Team.

Carrière als tophockeyster

Naast dat ze maar liefst elf keer landskampioen werd met Den Bosch, mocht ze zich samen met het team ook een aantal keer de beste van Europa noemen. Ook met het Nederlands Team werd ze Europees kampioen. Allemaal hoogtepunten, maar wat Vera het allermooiste vindt aan de sport? “Dat je samen als team iets kunt bereiken dat eerst niet eens voor mogelijk werd gehouden. En dat je echt moet pieken op het juiste moment. Nú pieken, anders hoeft het niet meer. Dat vind ik heel tof.”

Foto Vera V.jpeg

Coaching

Het enthousiasmeren en motiveren van mensen, dat is iets waar Vera energie van krijgt. “Ik wist al dat ik het superleuk vond om met mensen te werken. Via het hockey ben ik ook in aanraking gekomen met coaching in het bedrijfsleven en ging ik als side kick mee naar presentaties. En zelf heb ik natuurlijk altijd training gegeven aan de jeugd. Het bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling binnen een team heeft me altijd wel aangesproken.” Toen Vera stopte met tophockey, moest ze toch even zoeken naar wat haar volgende stap ging worden. “Ik had niet verwacht dat ik het coachen meteen zou kunnen toepassen in het bedrijfsleven,” vertelt Vera, “tot ik hoorde dat Createment op zoek was naar een Performance Coach.”

Soft skills

Als Performance Coach begeleidt Vera de trainees op het gebied van de soft skills. “De trainees houden zich natuurlijk bezig met de inhoud van de job die ze uiteindelijk gaan uitvoeren en alle kennis die ze zich daarbij eigen moeten maken. Daar weet ik net zoveel vanaf als zij aan het begin van het traject. Ik probeer ze vooral te helpen bij de dingen daaromheen. Hoe werk ik in een team? Wat doe ik met mijn planning? Hoe ga ik dit leren? Hoe kan ik het beste communiceren met mijn leidinggevende en collega’s? Hoe kan ik omgaan met stress? Enzovoorts.”

Vera V 2.jpeg

Comfortzone

Ook Vera zelf stapt geregeld uit haar comfortzone. “Toen ik begon als Performance Coach wist ik inhoudelijk nog niet eens precies wat ik ging doen. Daar komt bij dat het bedrijf stappen blijft zetten. Hierdoor verandert mijn functie ook en wordt het steeds uitdagender. Ineens doe ik mee met Daily Huddles en Weekly Meetings. Ik kom in aanraking met allemaal nieuwe mensen die me niet kennen als sporter en ik probeer vaak nieuwe dingen.”

Verwachtingen managen

Het omgaan met verwachtingen is soms nog best een beetje zoeken. “In de sport wist ik precies waar ik aan toe was en wat er van me verwacht werd,” vertelt Vera. “Ik wist precies wat ik moest doen om ervoor te zorgen dat ik geselecteerd werd en mocht spelen. En hier is dat soms best wel zoeken. Doe ik het goed? Groei ik in mijn rol als coach? Is dit wat ze van me verwachten? Verwachten ze iets anders? Ik weet het niet precies. Dat vond, en vind ik nog steeds, soms best wel lastig.” Om hiermee om te gaan probeert Vera haar eigen taken overzichtelijk te maken en doelen te stellen. Daarnaast durft ze vragen te stellen en haar eigen verantwoordelijkheid te pakken.

Dat brengt ze ook over naar de trainees: “Kijk vooral naar jezelf en doe wat je kunt met wat je zelf onder controle hebt. Hoe je presteert, ligt niet aan de organisatie. Het ligt niet aan de manager en nee, het ligt niet aan je team. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.”

Plaats reactie