Na zijn opleiding Industrial Design aan de TU in Eindhoven heeft Paul Staal besloten zijn carrière via Createment een andere kant op te sturen. Zijn traineeship heeft hij inmiddels glansrijk afgerond en vanaf oktober dit jaar is Paul in dienst bij de Volksbank als Front-End Developer. Hij houdt zich bezig met mooie projecten, waaronder de website van RegioBank en ASN bank.

Toch had Paul anderhalf jaar geleden niet helemaal verwacht dat hij nu hier zou staan. Waar hij volgens de vacature aan de slag zou gaan om JAVA volledig onder de knie te krijgen, werd hem vanuit de Volksbank het verrassende aanbod gedaan om zich te richten op front-end development. “Het doel dat ik voor ogen had, was om uiteindelijk in de front-end te belanden. Toen ik de keuze kreeg, was het voor mij dus eigenlijk niet zo heel moeilijk.” Ondanks dat de twee maanden intensieve training voornamelijk in het teken hadden gestaan van JAVA besloot Paul de sprong te wagen en voor zijn droom te kiezen.

Trainingen

“Tijdens mijn studie maakte ik al kennis met front-end development en ook tijdens de eerste trainingsmaanden hebben we ons daar een aantal dagen mee beziggehouden,” legt Paul uit. "Verder heb ik tijdens de JAVA-trainingen een goede basis voor programmeren opgebouwd." Maar dat was niet voldoende om meteen in de praktijk met front-end aan de slag te gaan. “Samen met mijn front-end collega bij de Volksbank zocht ik uit welke skills het belangrijkst waren en hoe ik die het beste kon leren. Ik ben aan de slag gegaan met trainingen om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden en keek dagelijks mee met de werkzaamheden van mijn collega."

Aan de slag!

Toen Paul deze trainingen had afgerond, kwam zijn ontwikkeling in een stroomversnelling. “Eind januari kon ik de eerste eenvoudige taken zelf oppakken. Toen bleek dat dat goed ging, durfde ik ook de moeilijkere taken aan,” legt hij uit. Het was dan niet altijd vanzelfsprekend dat hij er volledig zelfstandig uit zou komen, maar dat was geen enkel probleem. “Ik kan altijd terecht bij mijn collega’s.” Inmiddels is Paul begonnen aan het volgende project en neemt hij het voortouw bij de front-end werkzaamheden.

Nominatie 'Website van het jaar 2017'

In zijn korte carrière als IT’er heeft Paul toch al een aantal gave successen behaald. “Het moment waarop ik voor het eerst zelfstandig taken kon afronden was echt gaaf. In zo’n korte tijd kan ik dit al gewoon doen!” Maar vorige maand kreeg Paul een andere leuke verrassing. “Het afgelopen jaar heb ik samen met een projectteam gewerkt aan de website van ASN bank. Deze website is nu genomineerd voor website van het jaar! Ik vind het echt heel gaaf dat ik hier als trainee aan heb mogen meewerken.” En daar zijn wij natuurlijk ook ontzettend trots op. Eind 2017 wordt de uitslag bekend gemaakt. Het blijft dus nog even spannend!

ASN bank.png
Website ASN Bank genomineerd voor 'Website van het jaar 2017'

Soft skills

Eerder gaf Paul al aan dat hij stond te springen om zijn creativiteit in te zetten bij de Volksbank. Nu werkt hij elke week samen met een designer en is hij betrokken bij het creatieve proces. “We overleggen wat er mogelijk is om zo weinig mogelijk aanpassingen te doen aan het design en het tegelijkertijd zo functioneel mogelijk te maken. De designer zet de ontwerpen vervolgens klaar en wij zorgen ervoor dat ze werkend worden gemaakt.” Maar creativiteit is niet de enige belangrijke soft skill voor Paul. “Goede communicatie is superbelangrijk. In een klein projectteam wil je iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden. Daarnaast is het in de IT-branche belangrijk om de juiste mind-set te hebben om jezelf te blijven ontwikkelen. En als trainee heb je natuurlijk ook een dosis lef nodig.”

Samen kansen creëren

Inmiddels voelt Paul zich helemaal op zijn plek in het team bij de Volksbank. “Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit te doen. Je begint met weinig tot geen kennis van IT en ineens werk je binnen een groot bedrijf aan projecten waar duizenden mensen gebruik van gaan maken. Als je interesse bij het IT-vak ligt en je ziet daar een toekomst voor jezelf, dan zou ik een Createment-traject zeker aanraden.”

Overtuigd door het verhaal van Paul? Check dan snel onze vacatures en meld je aan!

Plaats reactie