Anderhalf jaar geleden maakte Jasper een carrièreswitch. Van werken bij Defensie naar Functioneel Applicatiebeheerder bij VolkerWessels Infra ICT. Het IT vak heeft hem altijd al geïnteresseerd. Via zijn studie maakte hij al kennis met bedrijfskunde en informatica en kwam hij erachter dat hij de combinatie van bedrijfskunde en IT erg interessant vindt. Bij VolkerWessels Infra ICT kan hij als Functioneel Applicatiebeheerder de koppeling maken tussen deze twee vakgebieden.

Functioneel Applicatiebeheerder

Als Functioneel Applicatiebeheerder is Jasper verantwoordelijk voor het beheren van verschillende applicaties. “We hebben business gedreven applicaties waar klanten gebruik van maken.” Klanten zijn voor Jasper tegelijkertijd collega’s. VolkerWessels Infra ICT verzorgt namelijk de ICT voor de andere VolkerWessels bedrijven binnen de divisie Infra. “Wanneer de gebruiker een storing ervaart bij de applicatie of vragen heeft over de werking van de applicatie, dan komt dit bijvoorbeeld bij mij terecht. Vervolgens ga ik uitzoeken wat het probleem is en kijk ik of er andere mensen binnen de organisatie voor nodig zijn om dit probleem op te lossen. Eigenlijk ben je als Functioneel Applicatiebeheerder de spin in het web tussen de gebruikers van de applicatie en degenen die technisch verantwoordelijk zijn voor de werking van de applicatie. Het leukste aan deze functie is dat je veel bezig bent met het analyseren en oplossen van problemen.”

Scrum bij VolkerWessels Infra ICT

Scrum is inmiddels niet meer weg te denken uit de IT-wereld. Ook VolkerWessels Infra ICT is met Scrum aan de slag gegaan. Inmiddels volgt Jasper samen met enkele collega’s Scrum trainingen. “Op dit moment hebben we twee Scrum coaches die ons begeleiden. Wij lopen met hen mee om in de praktijk de methode te leren toepassen. Tijdens de Scrum trainingen leren we de principes van Scrum. Het is namelijk belangrijk om te weten hoe je moet functioneren in een team en wat er van je wordt verwacht”, aldus Jasper. “Scrum is gebaseerd op planbaar werk. Bij VolkerWessels Infra ICT hebben we zowel te maken met planbaar werk als incidenten, die je van tevoren niet kunt inplannen. Voor applicatiebeheer is het de uitdaging om het onplanbare werk te minimaliseren, zodat we zoveel mogelijk met planbaar werk bezig kunnen zijn. We leren daarom praktisch en kijken hoe wij Scrum bij VolkerWessels Infra ICT kunnen toepassen.” Op dit moment is Jasper nog werkzaam als Functioneel Applicatiebeheerder. Uiteindelijk is het de bedoeling dat hij volledig overgaat naar zijn functie als Scrum Master. “Als Scrum Master ga ik het Scrum werkproces beheren en mensen coachen, om de manier van werken zo goed mogelijk te laten verlopen. Het leuke aan Scrum vind ik dan ook dat je samen gaat kijken hoe het proces verbeterd kan worden.”

Afbeelding Jasper.png
Oud-trainees Annewieke, Jasper, Kebeh, Milan en Saskia

Werken bij VolkerWessels Infra ICT

“De sfeer bij VolkerWessels Infra ICT is heel erg open, iedereen staat klaar om je te helpen. Daarnaast is het werk heel divers." VolkerWessels Infra ICT is dienstverlenend voor de andere VolkerWessels bedrijven binnen de divisie Infra. Jasper heeft hierdoor zowel contact met mensen van de IT-afdeling als mensen die bij bouwprojecten aan het werk zijn. “Hierdoor heb je te maken met formele en informele communicatie. Dit maakt het heel divers en dat vind ik super interessant aan VolkerWessels Infra ICT als organisatie. Daarnaast krijg je de ruimte om te leren, jezelf te blijven ontwikkelen en te doen wat je echt leuk vindt. Als ik kijk wat ik binnen 1,5 jaar heb bereikt en hoeveel verantwoordelijkheden ik heb, vind ik dat erg gaaf.”

Tips

Heb jij de ambitie om ook aan de slag te gaan bij VolkerWessels? Dan heeft Jasper nog een tip voor je: “Het is van belang dat je zelf je weg zoekt binnen de organisatie en met een open mind het traject in gaat. Ga aan de slag en ben niet bang om fouten te maken. Fouten maken hoort erbij en daar leer je alleen maar van. Zelf initiatief nemen is belangrijk om verder te komen.”

Wil jij net als Jasper deze stap maken? Check dan snel de vacature bij VolkerWessels Infra ICT: IT Traineeship - Jr. ICT Specialist.

Plaats reactie